XS
SM
MD
LG

31 : 28
Poluvreme
15 : 11
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sigurna pobjeda Vogošće protiv Slobode

11.04.2021 A. DJ.

Foto: A. Đulović

U jednom od najzanimljivijih susreta 23. kola rukometne Premijer lige BiH, ekipa tuzlanske Slobode gostovala je u Vogošći. Dvije ekipe su u sličnoj poziciji na tabeli, a poslije današnje utakmice razlika između Slobode na 5. i Vogošće na 7. mjestu je samo jedan bod.

 

Seriju odličnih partija kući, tim Vogošće nastavio je i danas, pa je nakon pobjede nad Borcem, u dvorani "Amel Bečković" pala i Sloboda. Bila je to 3 pobjeda u posljednje 4 utakmice za popularne "Vogere", čime su potvrdili da se nalaze u jako dobroj formi.

Na početku meča gledali smo poprilično izjednačen susret. U 20. minuti rezultat je bio poravnat 10-10, a najveća prednost koju je imao jedan tim bila je ona od dva gola i to za Vogošću, pri rezultatu 5-3. Međutim od tog trenutka pa do kraja poluvremena, Vogošća odigrava jedan sjajan period, u kome pravi seriju od 5-1, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 15-11. Bila je to, ispostavit će se kasnije, prednost koju gosti neće moći nadoknaditi.

Sloboda, ipak, bolje otvara drugo poluvrijeme, pa uspijevaju da smanje na dva gola razlike. Bilo je 19-17 za domaće i čilo se da bi Tuzlaci ubrzo mogli do egala, ali to se nije desilo. Vjerovatno i prelomni detalj utakmice bio je fantastičan gol Vogošće za 21-17 i velika 4 gola prednosti. Bivši reprezentativac BiH Duško Čelica je prelijepom asistencijom "iza leđa" uposlio kapitena Nedima Kadrića koji lob udarcem matira nemoćnog Stojanovića. Do kraja domaći rutinski održavaju ovu prednost, a rezultat je pri kraju susreta glasio i 30-25. Sloboda ipak do kraja nešto popravlja utisak i smanjuje prednost, no bilo je to nedovoljno za išta više od častnog poraza. Na kraju, može se reći sigurna pobjeda Vogošće, koja je kontrolisala čitav tok susreta i došla do još jednog domaćeg trijumfa.

Domaće su do pobjede golovima nosili Adis Hrbat sa 9 i Elis Memić sa 8, dok je na golu sjajan bio Damir Efendić sa ukupno 10 odbrana. Kod gostiju iz Tuzle istakli su se Adnan Tufekčić sa 7 i Alen Ovčina sa 6 pogodaka.

RK Vogošća Poljine Hills - RK Sloboda Tuzla 31-28 (15-11)

Vogošća: Čabaravdić, Čordalija, Efendić (10 odbrana), Čelica (4 gola), Hrbat (9 golova), Ombaša (1 gol), Isaković (1 gol), Đapo (2 gola), Baraković (1 gol), Semić (1 gol), Džemidžić, Jelačić (2 gola), Sirčo, Kadrić (2 gola), Purišić, Memić (8 golova).

Isključenja: Ukupno 6 min: Čelica 4 min, Ombaša 2 min.

Sloboda: Z. Čajić, Stojanović (6 odbrana), Tufekčić (7 golova), Suhonjić (2 gola), Ovčina (6 golova), Halilković (5 golova), Đorđević, Klis (4 gola), R. Čajić, Pirić, Karahodžić, Hamzabegović, Milkunić, Jusufović, Bečić (4 gola), Jusić.

isključenja: Ukupno 4 min: Jusufović 2 min, Jusić 2 min.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Vogošća Sloboda