XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda Beograd
27.05.2022 20:00
Partizan Beograd
90 : 76
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zvezda lako porazila loŔi Partizan

27.05.2022 Administrator DC

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalu ABA lige protiv Partizana sa 1:0.

 

Crveni-beli su iskoristili prednost domaćeg terena i pred svojim navijačima slavili rezultatom 90:76 (19.23, 23:16, 24:19, 24:18).

Druga utakmica u seriji koja se igra na tri pobede na programu je u nedelju a Zvezda će ponovo biti domaćin.

Nikola Ivanović je predvodio crveno-bele sa 18 poena. Po 14 poena su postigli Mitrović i Dobrić, Volters je upisao 11, a Davidovac 10.

U timu Partizana Panter je postigao 15 poena, Mur 12, Ledej 11, a Avramović 10.

Zvezda je imala bolji procenat šuta (55 - 45 odsto), bolje šutirala za dva poena (60 - 50 odsto), a pogodila je i 11 trojki naspram devet Partizana. Crno-beli su za nijansu bili bolji u skoku, ali je Zvezda dominirala u protoku lopte. Imala je čak 24 asistencije, 16 više od rivala, imala je sedam osvojenih lopti a crno-beli samo jednu. Na kraju, Partizan je imao 15 izgubljenih lopti, a Zvezda samo šest.

- Apsolutno zaslužena pobeda Crvene zvezde. Čestitam. Izgubili smo koncentraciju u samoj završnici prvog poluvremena i najgore smo odigrali kada se Zvezda odvojila na početku drugog poluvremena. To su boljke koje traju tokom čitavog poluvremena. Nismo bili u stanju ni faul da napravimo kada nismo bili u bonusu. Dozvolili smo im da se razigraju i iskoriste sve prednosti koje imaju. Znaju da čitaju odbranu, da se kreću i imaju protok lopte - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

- Očekivano težak meč. Poečtak utakmice je pripao Partizanu, bio je bolji, gradio je kvalitetnom igrom rezultat. Mi smo u drugoj četvrtini došli do izjednačenja i prednosti. Početak treće četvrtine je bio jako važan, stvorili smo prednost koja nam je davala da možemo da igramo i bolje u nastavku utakmice. Bilo je potrebno da budemo jako koncentrisani da igramo protiv kvaliteta koji ima Partizan na svim pozicijama. Nismo dali da nas Partizan stigne i uspeli da dođemo do pobede. Biće potrebno da budemo jako dobri u sledećem duelu. Taj drugi meč zna da bude jako opasan. Čestitao bih Kaliniću to što je postao otac. Finale igraju dva najbolja tima u ligi, Partizan ima kvalitet. Uspeli su da nas poremete, bilo nam je potrebno vreme da se adaptiramo. Značajno je da protiv Partizana koncentracija bude konstantna. Bili smo vrlo disciplinovani u oba pravca. - rekao je Dejan Radonjić, piše kurir.rs

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka ABA liga - Play off Crvena zvezda Partizan
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Radnicki21 je ocenio igrača