XS
SM
MD
LG

24 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Iskra bolja od Maglaja

11.09.2022 Administrator DC

Iskra - Maglaj

Rukometaši Iskre u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su ekipu Maglaja, rezultatom 24:23 (12:11).

 

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi na obe strane. Uglovnom je Iskra ta koja je imala prednost od maksimalno plus dva gola razlike, u 28. minuti kod rezultata 11:9.

Do kraja prvog dijela gosti iz Maglaja uspjeli su smanjiti na minimalnih minus jedan pa se na pauzu odlazi kod rezultata 12:11.

Početkom drugog dijela nešto bolja igra domaće ekipe koja u 40. minuti susreta dolazi do četiri gola prednosti, što je maksimalna prednost u sinoć odigranoj utakmici.

Serijom 0:3 Maglajlije u 44. minuti ponovo dolaze na minus jedan. U nastavku gol za gol, ponovo sve do 56 minute kada domaći imaju plus jedan 23:22. Interesantno je da su u posljednje četiri minuta pala samo dva  pogotka, po jedan na obe strane. Tako da je Iskra na kraju slavila sa minimalnih 24:23.

Iskru su do pobjede vodili Miloš Čekić sa osam i Josip Kežić sa pet postignutih pogodaka. Četiri je dodao Lazar Janković.

U redovima Maglaja najefikasniji su bili Nedim Hadžić sa sedam i Damir Kadrić sa šest postignutih pogodaka.

Tekst: SVIJET RUKOMETA

Fotografije: HUSEIN ŠLJIVO

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Iskra Maglaj
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača