XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Eldin Lolić(G) , Nenad Nikić , Faruk Bihorac , Mirza Delimeđac , Mustafa Å ukilović (K), Ajdin Nukić , Mirzad Mehanović , Đorđe Pantelić , Huso KarjaÅ”ević , Jasmin Osmić , Rijad Kobiljar , REZERVE Tarik Abdulahović(G) , Amer Ordagić , Irfan Hadžić , Anis JaÅ”aragić , DuÅ”an Hodžić , Vedad Garčević , Hamza Redžić , Nevres Fejzić , Alen MaÅ”ović , Tino-sven SuÅ”ić , Đorđe Ćosić ,
Postava
Luka Damjanović(G) , Predrag Ristanović , Milan Savić , Luka Malić , MiloÅ” Ostojić , Petar Karaklajić , Muyedeen Kayode Saliman , Dajan Ponjević , Stefan Å apić , Bože Vukoja , Novica Maksimović (K), REZERVE Milan Jelovac(G) , Luka Janković , Danilo Å ipovac , Mahir Rahimić , Aleksa Raca , Mladen Dujković , Marko Brkić , Goran Milovanović , Enedin Mulalić , Sergej Damjanić , Josip Ivančić ,
IzveŔtaj utakmice

Zvijezda 09 poražena u Tuzli

02.03.2024 Administrator DC

U terminu od 13 sati, danas su odigrane dvije utakmice 21. kola VVin lige BiH

Fudbaleri Tuzla Sitija danas su na svom terenu savladali Zvijezdu 09 u susretu 21. kola VVin lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 2:0.

Utakmica na TuŔnju je počela dobrom Ŕansom za Zvijezdu 09, a u prilici za svoj tim se naŔao Kajode Saliman, ali on nije uspio da savlada protivničkog golmana.

Igrala se 11. minuta, kada je dosuđen penal za domaći sastav, a siguran sa bijele tačke je bio Nukić, koji je tim golom donio prednost svojoj ekipi.

Tri minute kasnije, domaći sastav je imao novu priliku. Nakon greÅ”ke jednog gostujućeg igrača, Mehanović je Å”utirao iskosa sa deset metara, ali je njegov udarac odbranio Damjanović, a u 19. minuti se u Å”ansi naÅ”ao Nukić, ali je Å”utirao preko gola.

Domaći sastav je nakon toga prepustio inicijativu gostujućoj ekipi, te je na taj način čekao Å”ansu iz kontre, kako bi povećao svoju prednost, ali je nije dočekao.

U finiÅ”u prvog poluvremena, Saliman je pokuÅ”ao zaprijetiti Tuzla Sitiju, ali njegov udarac je otiÅ”ao preko gola, pa je na poluvremenu ostalo 1:0 u korist tima iz Tuzle.Ā 

U nastavku utakmice u Tuzli, prvu pravu priliku su ima gosti. Vukoja je Å”utirao sa 16 metara iskosa, ali je to bio lagan plijen za Lolića, a onda je Ostojić Å”utirao sa pet metara, ali je opet na visini zadatka bio golman domaćeg tima.

U 51. minuti je Pantelić pokuÅ”ao iskosa sa 14 metara, ali je lopta otiÅ”la preko gola, a minut kasnije, Delimeđac je pokuÅ”ao iznenaditi Damjanovića sa 35 metara, ali nije uspio da savlada protivničkog golmana.

Igrala se 53. minuta, kada je Tuzla Siti stigla i do drugog gola na danaÅ”njem meču. Kobiljar je uposlio Mehanovića, koji je sjajno prevario Damjanovića, te je na taj način pogodio mrežu Zvijezde 09.

Do kraja utakmice, Tuzla City je pokuÅ”avala da dođe do joÅ” jednog gola, ali su se gosti dobro branili, pa je domaći sastav na kraju upisao veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak u druÅ”tvu najboljih.Ā 

FK Tuzla Siti - FK Zvijezda 09 2:0 (Nukić 11ā€˜, Kobiljar 53ā€˜)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Tuzla City Zvijezda 09