XS
SM
MD
LG

Krupa traži Kup

Opet finalisti: Krupa

Rutinski, ubedljivom pobedom (6:0) u revanšu polufinala protiv Ljubića fudbaleri Krupe overili su pobedu iz Prnjavora (1:0) i izborili drugo uzastopno, a svoje ukupno treće finale Kupa Republike Srpske. Trofej masovnijeg takmičenja je u prethodna dva slučaja izmicao plavima iz kanjona Vrbasa u duelima sa Rudar Prijedorom i Radnikom iz Bijeljine.

-Svi verujemo da će treća da bude sreća i da ćemo konačno vredan eksponat, koji nam nedostaje u kolekciji, konačno doneti u nače klupske vitrine. Opet smo došli do kraja kao 2015. i prošle godine, a sada očekujemo da zaista dođemo do samog vrha, uzmemo pehar i uslikamo se na najvišem postolju. Pobeda u finalu bi nam mnogo značila u teškoj godini i najboljin lek zbog ispadanja iz Premijer lige BiH – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

U borbi za trofej – stari poznanik, Radnik iz Bijeljine, koji je prošle godine na Gradskom stadionu u Prijedoru posle boljeg izvođenja penala bio bolji od Krupe, pošto je regularnih 90 minuta završeno nerešenim ishodom – 1:1.

-To će da bude za nas dodatni motiv jer je Radnik naš stari dužnik. Ne samo iz finala Kupa, nikad ga do sada nismo pobedili ni u prvenstvenim duelima, a nadamo se da konačno hoćemo ovog maja, pa i juna, jer se igraju dve utakmice u finalu. Biće to teška utakmica, šanse su “fifti-fifti” i odlučivaće nijanse, možda i doza sportske sreće koja se zaslužuje. Spremamo se za finalne okršaje samo sa jednim ciljem, da osvojimo pehar – dodao je optimistički strateg Krupljana.

Uz rezervistu Almira Aganspahića, Lazar Marjanović je u revanšu protiv Ljubića postigao dva gola, zaslužio epitet igrača susreta, a po jednom su se u strelce upisali Mihael Modić i Emanulah Blažević.

-Razlika u kvalitetu je bila očigledna, mi smo još premijerligaši, a Prnjavorčani drugoligaši. Opravdali smo ulogu favorita, rutinski pobedili i ušli u finale. Sada nas čeka prvenstvo i GOŠK kod kuće, pa gostovanje u Doboju kod Kaknja, a onda i utakmice sa Radnikom. GOŠK i Mladost će za nas biti istinski testovi pred nove okršaje s Bijeljincima koji su za nas uvek veliki motiv – rekao je Lazar Marjanović.

Korpuletni Nišlija se potom osvrnuo i na prvenstvo u kojem Krupa treba da otalja još dve utakmice.

-Imali smo tim i kvalitet za opstanak, ali splet nesrećnih okolnosti se zaverio protiv nas i sada smo u takvoj situaciji u kakvoj smo. Nadam se da će Krupa preživeti sve ovo i vratiti se brzo u Premijer ligu BiH. Pred nama su još četiri takmičarske utakmice, plus Kup Grada Banjaluka i bilo bi lepo kada bi ovu sezonu završili sa dva osvojena trofeja u kupovima Republike Srpske i Grada Banjaluka – istakao je na kraju Lazar Marjanović.

U Krupi se svi nadaju, i veruju, da je došao trenutak da pehar Kupa Republike Srpske konačno dođe u kanjon Vrbasa…

Prva utakmica finala na programu je 29. maja, a revanš 5. juna, ukoliko na zajednički predlog klubova Fudbalski savez Republike Srpske ne odluči drugačije, kao prošle godine kada se igrala jedna utakmica u Prijedoru. Domaćin prvog meča finala biće žrebom određen.

 

Zeljković: Čestitke rivalu

Trener Ljubića Nikola Zeljković posle duela u Krupi na Vrbasu je istakao:

-Ovim putem želim da čestitam Krupi plasman u finale Kupa Republike Srpske i da osvoji pehar. Razlika u kvalitetu dva kluba je vidljiva, a mislim da je rezultat revanš utakmice malo previsok. Žao mi je što nismo postigli nijedan pogodak u polufinalnim duelima. Krupa nas je zasluženo pobedila, a mi iz ovih utakmica treba da izvučemo pouke.