XS
SM
MD
LG

Finale Kupa opravdalo očekivanja

Osvajači Kupa: fudbaleri Radnika, bijeljina

ŠAMAC – Duel Radnika i Krupe u 26.finalu Kupa Republike Srpske bio je prilika da se mladi igrači istaknu, treneri nadmudruju, da gledaoci uživaju, a da Šamac pokaže da je pravi domaćin, istinski sportski centar. Radio Republike Srpske i Televizija Republike Srpske direktno su prenosili ovu utakmicu, mnogo toga je rečeno i viđeno, ali uvek se ima šta reći kada svi budu zadovoljni.

„Srce mi je kao nebo veliko zbog činjenice da su nam svi čestitali na gostoprimstvu. Mislim da smo pokazali da Borac ne traje slučajno 100 godina, da Šamac može stati rame uz rame sa mnogo većim centrima u zemlji i šire. Uspešan Šamac je i moja zadaća, velika želja. Kada se takvim predstavi, mora čovek biti zadovoljan“, rekao je Đorđe Milićević, načelnik Šamca.

I treneri dva tima su bili rečiti nakon finala, posebno Mladen Žižović, kormilar Radnika.

„Mislim da smo ovo zaslužili, ceneći predan, pošten i uporan rad. U jednoj od najkvalitetnijih utakmica ove sezone nadvisili smo više nego dobru Krupu i po sedmi put osvojili takmičenje. Imaćemo desetak dana odmora, pa na veliki posao. Sezona je bila dobra i uspešna. Sledi izlet na međunarodnu sportsku scenu. Ovo je jedinstven sport u kome nema minulog rada, nego se okrećete novim iskušenjima“, rekao je mladi i uspešni trener Žižović.

Slobodan Starčević, trener Krupe, može da žali za propuštenim prilikama, ali i da bude ponosan igrom njegovog tima.

„Čestitam Radniku što je skoro sve svoje šanse realizovao. Zaslužena pobeda, pokazali su kako se uspeva i kako se osvajaju pehari. Naš prividan posed lopte nije krunisam golovima. Imali smo zrele šanse, ali nismo ih pretvorili u pogotke. Sami sebe smo udaljili od pobedničkog postolja, a toliko smo to želeli“, rekao je Starčević.

Krupa je imala svoju treću priliku, ali nisu sve šanse i uspesi.

 

VLADIMIR VELIKI

 

Vladimir u fudbalu je ime koje je u prošlosti raslo do samog neba. Možda i dalje. Radnik ima jednog takvog koji je mlad, ali bi mogao da dostigne kontinentalnu slavu. Vladimir Bradonjić ili junak 26.finala Kupa Srpske sa dva predivna pogotka.

„Drago mi je što smo na ovakav način završili sezonu. Osvojili smo očekivani trofej, četvrti put zaredom. Hvala Krupi na fer i korektnoj igri, a čestitam svima u Radniku ovaj trofej i neka to bude nagoveštaj još većih ostvarenja našeg kolektiva“, rekao je 19-godišnji Vladimir Bradonjić.

Ponos fudbalske Semberije...