XS
SM
MD
LG

Fudbalski čas Bratstva prvoligašu

 

Ni dva dana nakon eliminacije iz Kupa Republike Srpske od tima Bratunca, člana Regionalne lige, grupe Istok ne smiruju se strasti u Slaviji iz Istočnog Sarajeva. Serija neuspeha u Kup Republike Srpske se nastavila i ove godine.

 Pre Bratunca gubilo se od OFK Glasinca 2011, pa Veleža u Nevesinju, ali čini se da ni jedan neuspeh nije zaboleo kao ovaj protiv Bratunca.

Domaći igrači su apsolutni amateri, na utakmicu su neki njihovi fudbaleri stigli direktno sa posla, ali  su pokazali ogromnu želju, htenje i na kraju se radovali. Trijumfovali su sa 5:3. Postigli su dakle pet glova, a Slavija je u tom susretu delovala kao razbijena vojska.

Šansu su dobili u meču sa Bratuncem igrači koji obično sede na klupi ili su na tribinama. Bila je ovo idealna prilika da pokažu koliko se na njih može računati, u nastavku šampionata i pokazali su. Većina ne zaslužuje dres Slavije.

-Šta da kažem nakon ove bruke. Rukovodstvo kluba je obavešteno šta se dešavalo i videćemo. Sramota je primiti pet golova. Često su me mnogi pitali, zašto ne dobijaju šansu i priliku da igraju. Evo, dobili su i uverili me da sam u pravu. Teško je u Bratuncu bilo biti u rukovodstvu kluba. Nije problem izgubiti, ali primiti pet golova. Imali smo i vođstvo, a onda katastrofa. Videćemo, nakon sastanka sa fudbalerima šta ćemo poduzeti, rekao nam je Milan Gutović, šef stručnog taba.

Prema našim saznanjima zbog ovog neuspeha svi fudbaleri koji su igrali u Bratuncu biće kažnjeni  oduzimanjem 30 odsto od plate, a neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko se klub pojedincima i zahvali na saradnji i raskine ugovor sa njima.