XS
SM
MD
LG

Velež na stazi uspeha

Najprijatnije iznenađenje ovosezonskog Kupa RS  svakako je ekipa Veleža. Trijumfom u okviru ¼ najmasovnijeg fudbalskog nadmetanja nevesinjski drugoligaš je eliminisao člana Prve lige, ekipu Tekstilca i obezbedio učešće u polufinalu,  što je jedan od najvećih uspeha kluba.

Tako će se Velež naći u „šeširu“ za završnicu Kupa sa eminentnim protivnicima članovima elitne lige BiH iz Republike Srpske , bijeljinskim Radnikom, Zvijezdom 09m, te liderom šampionata Republike Srpske  Krupom. Dugo je trajalo slavlje fudbalera, rukovodstva i navijača Veleža posle pobede nam  Tekstilcem, a nakon prespavane noći sportski direktor kluba , Tomislav Stajić je izuzetno raspoložen sa razlogom pohvalio svoju ekipu i fudbalere.

 -U našoj bogatoj fudbalskoj istoriji, a  traje skoro 90 godina plasman u polufinale Kupa RS je uspeh za anale. Sličan rezultat je napravljen osamdesetih godina prošlog veka kada je Velež  bio učesnik 1/16 Kupa tadašnje Jugoslavije. Zaista imamo razloga da budemo ponosni na naše igrače. Moram odmah istaći da je naš klub oslonjen na vlastiti igrački  kadar, svi fudbaleri koji nastupaju za seniorski sastav,  a na spisku ih je preko 30 su ponikli u našim omladinskim pogonima  i svi su Nevesinjci. Nekolicina njih je na pravom putu da krenu stopama Okuke, Mišeljića, Pažina, Bejatovića, Čovila..... koji su ponikli u našem klubu i proneli slavu Veleža i Nevesinja širom svetskih i evropskih meridijana, ističe Stajić

Velež je do plasmana u polufinale Kupa stigao pobedama nad Mladosti iz Gacka u 1/16 , potom Mladosti iz Kozarske Dubice u 1/8 i konačno nad Tekstilcem u ¼. Na proleće nas očekuje polufinalni susret sa jednim od jakih protivnika. Svaki naš novi uspeh bi svakako bio još jedno veliko iznenađenje. Mi se ne predajemo unapred, sigurno je  da ćemo se boriti do zadnjeg atoma snage i potajno se nadamo novom uspehu i plasmanu u finale Kupa RS. Imamo i razloga za optimizam , naš tim odlično igra ove sezone,  što pokazuje i plasman na drugoligaškom istoku RS gdje se trenutno nadmećemo i zauzimamo visoko peto mesto. Svakako da moramo pomenuti i naše verne navijače koji su u pravom smislu naš dvanaesti igrač i uvek dobro popune tribine našeg stadiona, a  prate nas i na gostovanjima. Naš tim je često i u humanitarnim misijama, a na nedavnoj utakmici koja se igrala u te svrhe protiv veterana beogradske Crvene zvezde na tribinama je bilo oko 3000 navijača. Sve je to je pravi pokazatelj da se u klubu ispravno radi i nadamo se da ovo nije kraj već početak  naših  još boljih rezultata  – zaključio je sportski direktor Veleža, Tomislav Stajić

Za sve lepo što se ovih dana dešava u fudbalskom Nevesinju osim igrača i navijača posebne zasluge pripadaju i agilnoj Upravi Veleža. Čelnici kluba koji su preuzeli nevesinjskog drugoligaša pre četiri godine su u proteklom periodu dosta posla uradili na infrastru kturi..Napravljene su tribine, uređen teren, svlačionice a u planu je i izgradnja kvalitetnog pomoćnog igrališta. Velež ima sve selekcije od škole fudbala do seniorskog sastava i obezbeđeni su im  svi uslovi za neometan rad .