XS
SM
MD
LG

Starčeviću pokvariti debi

Pres Rudar Prijedor

Pred fudbalerima Rudar Prijedora je u srijedu, 13. novembra posljednja takmičarska utakmica ove jeseni. Na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju (13.30 časova) prijemijerligaša Radnik iz Bijeljine u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske. Rival “rudara” su Semberci koji brane pobjednički pehar u ovom takmičenju.

-Utakmica protiv Radnika nam dolazi u ne baš najboljem trenutku i raspoloženju, poslije prvenstvenog susreta u Gradišci protiv Kozare koji smo izgubili. Ima dosta aspekata koji su uticali na rezultat, a jedan od glavnih je sigurno lošije izdanje našeg tima, generalno cijele ekipe. Ali i u takvom odnosu snaga na terenu može se vidjeti i u video prilogu, stvarno smo dobili dva gola koja nisu plod akcija već čisto teške slučajnosti i gdje nam je totalno sreća okrenula leđa. Međutim, gledaju se samo bodovi, sutradan te niko ne pita da li je gol postignut na ovakav ili onakav način – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora na konferenciji za novinare uoči duela protiv Bijeljinaca.

Strateg zeleno-crnih je potom dodao i ovo:

-Na nama je sada da se fokurisamo na Radnik. Stvarno u Kupu Republike Srpske nemamo ni sreće što se tiče žrijeba. Sve što je najkvalitetnije igra protiv nas, bio je to banjalučki Borac u prethodnoj rundi, sad je to Radnik. Bijeljinci su promijenili trenera, dolaze u najjačem sastavu u Prijedor i apsolutno su izraziti favoriti, kako na papiru, tako i po odnosu snaga. Međutim mi ćemo se fuzionisati maksiamlno, pokušati na sve moguće načine da odigramo što kvalitetniju utakmicu i da se što bolje suprostavimo, i uz malo sportske sreće da prođemo u polufinale što bi bio uspjeh u ovom trenutku. Neće biti nimalo lako. Radnik dobro poznajemo kao i trenera Slobodana Starčevića, lično sam prijatelj s njim. Znam kako radi, kakva je njegova fudbalska filozofija, čestitam mu na angažmanu i novom poslu. Jedno vrijeme je bio i u Rudar Prijedoru, zna ovaj naš fudbalski ambijent. Međutim, mi sami sebe interesujemo. Nema emocija i hoćemo da što bolje odigramo utakmicu, da poklušamo da iznenadimo rivala i odemo u polufinale, prezimimo u Kupu Republike Srpske – dodao je Janković.

Ofanzivac Prijedorčana Mihajlo Savanović je takođe optimista:

-Što se Kup susreta tiče i Radnika kao rivala, svjedoci smo da je bijeljinski tim u vrhu fudbala BiH već nekoliko godina unazad, ekipa protiv koje se ni velikani nisu naigrali mnogo. Igramo kod kuće i mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum i što najbolje znamo i umijemo na terenu, da pokušamo da se iskupimo za nesrećni poraz od Kozare u Gradišci. Nadamo se najboljem i pobjedi.