XS
SM
MD
LG

Važna pobjeda Banja Luke

Banja Luka

Fudbalerke Banja Luke ostvarile su visoku i važnu pobjedu na gostovanju u Živinicama protiv ekipe Fortune ubjedljivim rezultatom 0:5 u duelu četvrtog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Izabranice Saše Kujundžića odigrale su najbolji meč od početka sezone i odnijele čitav plijen sa ovog gostovanja. Od početka meča sve je bilo u znaku gostiju, koji je preuzeo terensku inicijativu, posjed lopte,a Banjalučanke su otvorenije ušle u meč i željele su do gola.

U 15. minuti Banja Luka je povela preko Biljane Srdić, koja je postigla gotovo pogodak za polovine terena. U 37. minuti gošće su udvostručile prednost, kada je prekršaj na 20 metara od protivničkog gola iznudila Dijana Cvijić, a slobodan udarac izvela je Tamara Jandrić i poslala loptu u gol, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Novi pogodak za Banjalučanke došao je u 51. minuti kada je Jovana Milinović lobovala Majru Mustafić i to je već bila ozbiljna prednost gostujućeg tima u Živinicama. Tri minuta kasnije, dosuđen je kazneni udarac za Banja Luku nakon igranja rukom jedne igračice Fortune, a siguran realizator bila je Vladana Barać.

Konačan rezultat utakmice postavila je Sara Savić 83. minutu i tako je Banja Luka stigla do svoje druge pobjede u četiri odigrana meča i sada ima šest osvojenih bodova, dok je Fortuna ostala na jednom bodu iz četiri kola.

- Poznajući ekipu Fortune, kao kvalitetnu, kompaktnu i borbenu znali smo da od prve minute moramo pristupiti čvrsto, ozbiljno i koncentrisano. Fokusirali smo se na način da forsiramo našu igru, da ne padnemo pod početnim psihičkim pritiskom važnosti utakmice za nas. Nekoliko dana nakon utakmice u Živinicama, kada su utisci i emocije jos uvijek svježi, retrospektiva igre mogla bi se svesti na jednu riječ: želja. Imali smo dva slobodna udarca koji smo rezultirali pogodcima, sto se ispostavilo kao rezultat prvog poluvremena. Uz pomoć savjeta stručnog štaba, ipak smo drugo poluvrijeme ušle sa dozom opreza, pa smo nakon 15 minuta presinga ostatak utakmice igrali rasterećenije, opuštenije sto je rezultiralo novim prilikama i golovima. Sve što smo zamislili išlo nam je od noge. Na kraju je konačan rezultat 0:5 došao kao nagrada za sve to. Ovom prilikom bih čestitala cijelom timu ljudi koji su od početka vjerovali u nas i naravno mojim saigračicama koje su dale svoj maksimum da ostvarimo ovaj veliki uspjeh nakon povratka u Premijer ligu, rekla je Slađana Ćebedžija, kapiten Banja Luke.

ŽFK Fortuna Živinice - ŽFK Banja Luka 0:5 (0:2).
Stadion: Gradski u Živinicama.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nemanja Vujadin (Istočno Sarajevo).
Žuti kartoni: Fortuna (Mustafić), Banja Luka (Lolić).

Fortuna: Mustafić (od 53. Begović), Mujić (od 53. Mešić), Hamzić (od 46. Kešetović), Oštraković, Selimović, S. Hodžić, V. Hodžić, Žunić, Durić, Noćajević, Hasić.

Trener: Nermin Karić.

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Milinković (od 76. Bokan), Jandrić, Marjanović, Filipović, Lolić, Srdić (od 60. Selimović), Milanović, (od 63. Savić), Ćebedžija, Cvijić (od 76. Bojanić).

Trener: Saša Kujundžić.

Igračica utakmice: Tamara Jandrić (Banja Luka).


Iskra 3 : 0 Modriča
Fortuna 0 : 5 Banja Luka
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 3 : 0 Radnik Bumerang
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 4 4 0 0 12
2 Emina 4 3 0 1 9
3 Lokomotiva 4 2 1 1 7
4 Banja Luka 4 2 0 2 6
5 Iskra 4 2 0 2 6
6 Radnik Bumerang 4 2 0 2 6
7 Fortuna 4 0 1 3 1
8 Modriča 4 0 0 4 0