XS
SM
MD
LG

Lokosice slavile protiv Radnika u komšijskom derbiju

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog pobjedile su u komšijskom derbiju ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:1 u meču 13. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Treneri Milorad Ilišković i Selma Omerović odlučili su se izvesti isti sastav kao u prethodnom meču protiv Emine, dok je Jelena Milović napravila dvije izmjene sa svojim stručnim štabom, a umjesto Zorane Marčete, na gol je stala mlada Sandra Babić, dok Anđela Mitrović nije mogla nastupati crvenog kartona, umjesto nje nakon kratkog odsustva vratila se Anja Stević.

Lokomotiva je tako stigla do prvog trijumfa u nastavku sezone i osvojila 22 bod, dok je Radnik doživio drugi poraz i to indetičnim rezultatom kao i u Donjem Vakufu protiv Iskre, te ostao na petom mjestu sa 18 osvojenih.

U prvih deset minuta obe ekipe su se očigledno igrale u tome ko će biti strpljiviji što se tiče napada. Prve dvije šanse na meču imao je Radnik preko Sofije Krajšumović, koja je u razmaku od dva minuta imala dvije dobre prilike, ali nije uspjela da postigne pogodak. U 16. minutu prvu priliku imala je Lokomotiva preko Slađane Smiljanić, no sigurno je to odbranila Babić i rezultat se nije mjenjao. Šest minuta kasnije svoj udarac oprobala je i Vujadin iz slobodnjaka, ali je Babić još jednom bila na mjestu.

U 33. minutu Damjanović je pala u kaznenom prostoru, a Halać je nakon kratkog razmišljanja pokazala na bijelu tačku i Lokosice su imale lijepu priliku doći do vođstva, što su i učinile. Damjanović je šutirala u desnu stranu i sigurno pogodila za 1:0. Četiri minute kasnije novi kazneni udarac za Lokomotivu. Ovog puta nespretno je odreagovala Stokanović, koja je igrala rukom i još jednom je Lokomotiva imala priliku doći do novog gola. Međutim, sada se promjenio izvođač jedanesterca, a odgovornost je preuzela Vujadin i sigurno pogodila za 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Lokosice pobjedile Radnik

U nastavku, Radnik je nešto agresivnije zaigrao i prvu priliku imao preko Rajne Tešić, ali je mlada fudbalerka tima iz Bijeljine šutirala preo gola. U 55. minutu viđen je novi pogodak. Damjanović je uposlila u prostor Faćić, a ona sigurno završava akciju i donosi svojoj ekipi prednost od 3:0. U 60. minutu Radnik je imao još jednu šansu preko Blagojević, no otišla je lopta pored gola. Gošće su do smanjenja rezultata došle deset minuta prije kraja meča.

Krajšumović je iznudila slobodan udarac, a u pogodak ga je sjajno pretvorila Njeguš, te ostavila bez ikakve šanse Todorić da to odbrani. Imale su Bijeljinke novu priliku u samom finišu, ali je Tešić pogodila prečku i rezultat se do kraja utakmice nije promjenio. Ukoliko bi Lokomotiva na kraju drugog kruga ostala četvrta, a Radnik peti, po bergerovoj tablići, u prvom kolu trećeg kruga, ponovo bi za nešto manje od dvije sedmice gledati iste protivnike na istom mjestu. 

- Za nas jedna sigurno jedna veoma bitna pobjeda. Što se tiče utakmice, mislim bilo je realno i očekivati da će nas čekati jedan težak duel protiv Radnika, s obzirom da je to komšijski derbi i da se oba tima međusobno dobro poznaju. Čestitam svojim saigračicama i stručnom štabu na ovom trijumfu, jer mislim da možemo svi da budemo zadovoljni što se toga tiče. Nemamo puno vremena za odmor, jer nas u srijedu očekuje takođe još jedan važan duel, u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, te ćemo se odmoriti i adekvatno pripremiti za to, rekla je Nikolina Vujadin, igračica Lokomotive.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Radnik Bijeljina 3:1 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Halać (Zenica).
Pomoćnici: Ilma Durmo (Zenica), Medina Šut (Zenica).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Zukić, Vasiljević), Radnik (Njeguš).

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Zukić, Trujić (od 77. Malinović), Vujadin, Smiljanić, Dabić, Crnobrnja, Faćić (od 90. Gavrić), Damjanović, Vasiljević.

Trener: Milorad Ilišković.

Radnik: Babić, Lukić, Stojanović, Šakotić, Marković (od 58. Radulović), Njeguš, Stević (od 65 Jović), Stevanović (od 46. Tešić), Krajšumović, Blagojević, Stokanović.

Trener: Jelena Milović.


Fortuna 1 : 2 Iskra
Modriča 0 : 6 SFK 2000
Banja Luka 1 : 2 Emina
Lokomotiva 3 : 1 Radnik Bumerang
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 13 12 1 0 37
2 Emina 13 10 1 2 31
3 Iskra 13 8 1 4 25
4 Lokomotiva 13 7 1 5 22
5 Radnik Bumerang 13 6 0 7 18
6 Fortuna 13 2 3 8 9
7 Banja Luka 13 2 2 9 8
8 Modriča 13 0 1 12 1