XS
SM
MD
LG

Švajcarska kreirala veliki povratak pa boljim izvođenjem penala šokirala Francusku

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Švajcarske priredili su veliko iznenađenje. Ekipa Vladimira Petkovića savladala je Francusku sa 8-7 nakon izvođenja penala te je prošla u četvrtfinale evropskog prvenstva.

Prvu šansu na meču imao je Varan ali nije najbolje šutirao. U 15. minuti Švajcarska je povela a strijelac je bio Haris Seferović. Do kraja prvog poluvremena Francuska je pokušavala a najbliži golu bili su Mbape i Rabio.

U 55. minuti, Rodrigez je mogao dotući Francuze. Međutim, Ljoris mu je odbranio penal. U naredne četiri minute, Benzema sa dva gola donosi preokret. U 75. minuti Pogba pogađa za 3-1. Nađu Švajcarskoj dao je Seferović svojim drugim golom. U 90. minuti Gavranović je pogodio za 3-3. U poslednjim sekundama Koman je zamalo donio prolaz Francuskoj ali je meč ipak otišao u produžetke. 

Francuska je imala prilike u prvom produžetku ali Pavar i Koman nisu uspjeli donijeti vodstvo aktuelnim svjetskim prvacima. U drugom produžetku sjajne šanse imali su Mbape i Žiru ali meč je otišao sve do penala.

I jedni i drugi su bili sigurni do pete serije. Tada je Mehmedi pogodio za Švajcarsku a pritisak je pao na leđa Mbapea. Somer ga je pročitao i odbranio mu jedanesterac.

Švajcarska će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.