XS
SM
MD
LG

Miha je vjerovao u njega i dao mu šansu a par godina kasnije je odveo Italiju do titule

Foto: Sky Sports

Siniša Mihajlović godinama radi u Italiji. Trenutno sa dosta uspjeha vodi ekipu Bolonje. Prije nekoliko sezona, Mihajlović je vodio ekipu Milana.

U toj sezoni, Milan je pod vodstvom Mihajlovića izborio finale kupa ali u ligi rezultati nisu bili očekivani. Na kraju je Mihajlović napustio klupu ''Rosonera'' ali je uradio jednu veliku stvar i za Milan ali i italijanski fudbal.

Naime, Mihajlović je bez straha dao šansu jednom mladom i talentovanom momku koji je tada imao 16 godina. Iako je imao iskusnijih opcija za prvog golmana, Mihajlović je za prvog golmana postavio Đanluiđija Donarumu.

Miha je trpio ogroman pritisak radi toga. Čak je uprava prijetila i otkazom ako ne popusti ali je Miha to odbio. Tjerao je po svome i vjerovao je mladom i perspektivnom Donarumi. Iako sam Miha nije dobio toliko od te odluke, uradio je mnogo. Milanu je u amanet ostavio golmana koji je još pet sezona brani boje Rosonera i koji je pomogao da se vrate u Ligu šampiona.

Ali svojim inatom, Mihajlović je dao tako mnogo i italijanskom fudbalu. Italija je u Donarumi dobila novog Bufona i opciju za dugi niz godina. Na kraju krajeva, Donaruma je bio jedan od najbitnijih šrafova u mašineriji Roberta Manćinija koja je pokorila Evropu. Na kraju je i dalje mladi golman proglašen za najboljeg igrača cijelog turnira.

Više nije u Milanu. Kao slobodan igrač otišao je u Pariz. Međutim, sam Donaruma, kao i cijela Italija, biće vječno zahvalni Mihi i njegovom inatu. Vjerovao je u mladog momka a vrijeme je pokazalo da je bio u pravu.