XS
SM
MD
LG

Španija kroz dramu penala do polufinala

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Španije prvi su polufinalisti evropskog prvenstva. Španci su nakon drame izbacili Švajcarsku sa 4-2 i to boljim izvođenjem penala.

Španija je povela u šestoj minuti. Alba je pokušao a na kraju je autogol pripisan Zakariji. Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti pokušaj Aspolikuete. U nastavku, bolja igra Švajcarske. prvu šansu propustio je Zakarija nakon kornera. Potom je Zuber imao sjajnu šansu ali je Simon odbranio. Ipak, Švajcarska je uspjela izjednačiti a strijelac je bio Šaćiri u 69. minuti. Osam minuta kasnije, Frojler je zaradio crveni karton. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

U produžetku su se redale prilike pred golom Švajcarske. Prvu priliku propustio je Alba a potom je Zomer odbranio šut Morena. Nastavili su Španci sa pritiskom i u drugom produžetku a sjajnu šansu nije iskoristio Markos Ljorente. U završnici drugog produžetka ponovo je šansu imao Moreno ali nije pogodio.

Penali su sjajno počeli za Švajcarsku. Buskets je pogodio stativu a Gavranović je pogodio za Švajcarce. U drugoj seriji, Simon je odbranio penal Šeru pa su se Španci vratili. U trećoj seriji Zomer je odbranio šut Rodrija dok je Simon odbranio penal Akandžiju. U četvrtoj seriji, Moreno je pogodio za Špance dok je Vargas šutirao preko gola. Golom Ojarzabala u petoj seriji, Španija je prošla dalje.

Španci će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Italije i Belgije.