XS
SM
MD
LG

Sve vrhunski, sem rezultata

Nakon jučerašnje utakmice na policama i poraza od Tuzla sitija na Fejsbuk stranici Leotara oglasili su se domaćini zanimljivim  testom. Prenosimo ga u cjelini:

I nakon prospavane noći, kada su se utisci malo slegli, glave ohladile, a tenzije i naboj popustili, utisak je da je i pored negativnog rezultata Leotar mnogo dobio na jučerašnjoj utakmici.

Police su nakon dugo, dugo vremena bile dobro popunjene. Oko 1500 gledalaca je dokaz da je Leotar ponovo glavna tema u gradu, te da će se mnoge obaveze u budućnosti planirati prema vremenu utakmice. Veliko hvala  svim navijačima koji su nas bodrili svih 90 minuta i bili naš 12. igrač u pravom smislu te riječi. Nadamo se da se vidimo i za 15 dana u još većem broju, kada na Police dolazi Posušje.

Nakon primljenog gola u 11. sekundi, velika većina ekipa bi "pala", ali su izabranici Branislava Krunića igrali hrabro, stvarali šanse i samo ih je nedostatak malo sportske sreće u nekim situacijama koštao boljeg rezultata. Željeli su ovu pobjedu više nego bilo ko od nas, možda na momente i gorili u toj želji, ali treba biti objektivan i reći da je Tuzla siti u ovom momentu bolja ekipa i vjerovatno jedan od glavnih favorita za titulu šampiona.

"Police" su izgledale prelijepo. Nove stolice, LED paneli, odličan teren... Sve je izgledalo na "evropskom nivou". Dobili smo pohvale od svih gosti za sve što je do sada urađeno na stadionu, pogotovo od ljudi koji su posljednji put bili na našem stadionu prije 7-8 godina, kada je oko terena još uvijek bila šljaka. Još kada dođu reflektori i nekoliko "manjih" iznenađenja koja su u pripremi, biće Police jedan od najljepših stadiona u regionu.

Malo ko je vjerovao da se u ovako kratkom roku od odluke da se Leotar uključi u M:tel Premijer ligu BiH do ove utakmice može sve spremiti i pripremiti po "PS"-u. M:tel Premijer liga u odnosu na takmičenje prije 7 godina, a pogotovo u odnosu na niži rang iziskuje mnogo više organizacionih priprema, kao i obaveza prema sponzorima, medijima... Međutim, Leotar je položio i taj ispit i pokazao da organizaciono kao klub može da odgovori najvišim obavezama. Veliku zahvalnost dugujemo i JU Trebinjesport, JP Radnik, Elektrohercegovini, Dineku, MatPrint-u, Print Shop-u, Vivia vodi i svima ostalima koji su učestvovali u pripremi ove utakmice.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, hvala igračima koji su svojim igrama, zalaganjem, borbenošću i dosadašnjim rezultatima vratili publiku na stadion. Aplauz na kraju utakmice i pored poraza na domaćem terenu daje nam snagu da idemo putem koji smo započeli.


Leotar 0 : 2 Tuzla City
Posušje 1 : 0 Borac
Zrinjski 3 : 0 Željezničar
Rudar Prijedor 0 : 2 Sarajevo
Radnik 1 : 1 Velež
Sloboda 0 : 0 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 4 3 1 0 10
2 Tuzla City 4 3 1 0 10
3 Sloboda 4 3 1 0 10
4 Sarajevo 4 2 0 2 6
5 Široki Brijeg 4 0 4 0 4
6 Velež 4 1 1 2 4
7 Rudar Prijedor 4 1 1 2 4
8 Leotar 4 1 1 2 4
9 Željezničar 4 1 1 2 4
10 Borac 4 0 3 1 3
11 Posušje 4 1 0 3 3
12 Radnik 4 0 2 2 2