XS
SM
MD
LG

Kako je došlo do napada u jablaničkom tunelu

Zapaljeni automobil sudije Sabrije Topalovića

Sudije sinoćne prekinute utakmice u Mostaru, a igrali su Velež i Borac (0:2) iz Banja Luke bukvalno su sinoć preživjeli dramu u tunelu iznad Jablanice i borili su se za goli život.

 Uspjeli smo iz povjerljivih izvora saznati šta se desilo i kako se odigrao napad na Sabriju Topalovića, glavnog sudije iz Zenice, a sa njim su u automobilu bili još supervizor suđenja Adnan Alispahić i četvrti sudija na utakmici Admir Šehović.

Prema našim informacijama policija je sudije i autobus sa fudbalerima Veleža pod pratnjom izvela sa stadiona i nastavila da ih prati do Jablanice.

Tu je, na benzinskoj stanici autobus sa fudbalerima Borca stao i igrači su izašli da predahnu i najvjerovatnije nešto kupe.

Sudije su, kako smo saznali, odlučili da nastave dalje, smatrajući da više nema opasnosti, to je bila kardinalna greška.

Topalović, Alispahić i šehović su se nalazili u audiju, a ispred njih su bila delegat iz Istočnog Sarajeva Dragomir Đajić i pomoćni sudija Stefan tešanović. U automobilu iza sudija se se nalazili  kontrolor suđenja Predrag Stankić i Damir Lazić.

Dakle, sudije su krenule same, a u tunelu ih je iznenada pretekao golf koji im je preprečio put, da bi iz njega izašla petorica napadača sa fantomkama i palicama.

Sabrija Topalović je uspio izaći iz vozila, vratima udariti jednog napadača, suprotstaviti im se. Napadači su se okomili na Adnana Slispahića. Pretukli su ga, a nakon toga su zapalili baklju i ubacili je u automobil.

 U njemu je bio Admir Šehović koji nije uspio da izađe. Topalović je krenuo bježati nazad ka Jablanici, a u tunelu se već napravila kolona automobila.

Ljudi iz kolone su evakuisali i ostalu dvojicu. Alispahić je pretučen i odmah odvezen u Dom zdravlja Jablanicu,a nakon toga u Konjic i tamošnju bolnicu. Navodno se još nalazi u Konjicu i pod ljekarskom je kontrolom. Doktori su  pomoć pružili i  Sabriji Topaloviću.

Automobil zapaljen bakljom je u potpunosti izgorio.


Velež 2 : 1 Leotar
Sarajevo 0 : 0 Široki Brijeg
Željezničar 1 : 1 Sloboda
Borac 4 : 3 Radnik
Tuzla City 3 : 2 Rudar Prijedor
Posušje 0 : 0 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tuzla City 7 5 2 0 17
2 Zrinjski 7 4 3 0 15
3 Sloboda 7 4 2 1 14
4 Sarajevo 7 4 1 2 13
5 Velež 7 3 1 3 10
6 Željezničar 7 2 3 2 9
7 Široki Brijeg 7 1 5 1 8
8 Borac 7 1 4 2 7
9 Rudar Prijedor 7 1 2 4 5
10 Leotar 7 1 2 4 5
11 Posušje 7 1 2 4 5
12 Radnik 7 0 3 4 3