XS
SM
MD
LG

0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Krupljani poklekli u finiŔu (VIDEO)

06.11.2016 Slađan Jeremić

Borba za svaki pedalj terena. Sijevale su varnice na sve strane, pa je novembarska studen brzo prebrođena. Prebrodilo je i Sarajevo vruće gostovanje, pobijedilo je domaćina koji je ostvario sugestivniji utisak i stvorio mnoÅ”tvo zrelih prilika.

Detalj sa meča u Krupi na Vrbasu / foto: FK Sarajevo

Ovaj meč je tako vidio i kormilar gostiju Mehmed JanjoÅ” pa u obraćanju medijima istakao da je remi bio najpravedniji, pokazavÅ”i joÅ” jednom da je ostao fudbalska legenda do danaÅ”njeg dana.

Domaćin je mogao povesti u 25. minutu kada je SaÅ”a Kajkut snažno Å”utirao sa 22 metra, a Bojan Pavlović teÅ”kom mukom odbranio. Uzvratili su gosti u 33. minutu, kada je Mersudin Ahmetović umakao pažnji svojih čuvara, naÅ”ao se sam ispred Jovana Kutića, koji iz drugog pokuÅ”aja dolazi do lopte.

Minut kasnije milimetri su bili potrebni Ajdinu Redžiću da loptu poÅ”alje u mrežu Sarajlija, SaÅ”a Novaković mu je tu loptu skinuo sa noge i poslao u korner. U 52. minutu odbrana domaćina za trenutaka je zakazala. Lopta je postala lijep poklon za iskusnog Ahmetovića koji Å”utira topovski sa desne strane i loptu Å”alje preko gola.

U 67. minutu najzrelija prilika za Krupu. Milan Ljubenović je centrirao sa desne strane, a lopta je okrznula nekoga u odbrani gostiju i kretala se paralelno sa gol linijom te se "zaputila" u korner. Ostala je dilema da li je domaćin oÅ”tećen u 70. minutu kada je SaÅ”a Balić bio u kontaktu sa Kajkutom. Domaća publika je od arbitra tražila drugi žuti karton za prvotimca gostiju, nije ga dobio i brzo je napustio igru.

Ključni momenat utakmice dogodio se u 78. minutu, kada je Sarajevo krunisalo petominutni apsolutni pritisak tako Å”to je Ahmetović pokazao koliko mu malo treba da ispolji fudbalsku majstoriju.

Sve u svemu, Sarajevo je slavilo u meču koji je donio viŔe pobjednika. Bodovno, pobjeda se piŔe Sarajevu. Vremenski, pobjednik je Krupa. Zbog svega Ŕto je u fudbalskom pogledu učinjeno minulih mjeseci i godina. U omalenom naselju, udaljenom 25 km od Banjaluke, danas se igra super dobar fudbal.

I misli svojom glavom...

KRUPA - SARAJEVO 0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 Ahmetović (78).
Stadion: Krupe.
Gledalaca: 1.500.
Sudija: Edin Jakupović (Bihać).
Žuti kartoni: Redžić, Milutinović, Vukotić, Sadiković (Krupa), Ivetić, Balić, Bekić (Sarajevo).
Crveni karton: Perica Ivetić (Sarajevo) u 82. minutu.

KRUPA: Kutić, Redžić (od 66. min. Sadiković), JaÅ”arević, Ljubenović, Kajkut, Milutinović, Vukotić, Čomor (od 79. min. Koljić), Mijić, Aleksić, Milanović (od 61. min. Mirković). Trener: Slobodan Starčević.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić (od 38. min. KaduÅ”ić), Novaković, Duljević (od 80. Sarić), Crnkić, Hebibović, Balić (od 71. min. Rustemović), Mihojević, Bekić, Ahmetović, Ivetić. Trener: Mehmed JanjoÅ”.

Igrač utakmice: Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga BiH Krupa Sarajevo
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača