XS
SM
MD
LG

0 : 2
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac sigurnim korakom kroz GradiŔku

30.10.2016 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Prvenstveni niz od tri gostujuća susreta fudbaleri Borca zaključili su pobjedom u GradiÅ”ci i na taj način zabilježili osmi trijumf u tekućoj sezoni Prve lige Republike Srpske. U prvom odmjeravanju snaga Kozare i Borca u gradu na Savi nakon avgusta 2011. godine, izabranici Vuleta Trivunovića su pogocima dva MiloÅ”a, Dujkovića i Kukića, "oborili na pleća" mladi tim GradiŔčana i seriju mečeva "na strani" okončali sa sedam bodova, uz pet postignutih i nijedan primljen gol.

Već u prvih 15 minuta utakmice crveno-plavi su sa dvije Å”anse pred golom Kozare dali do znanja domaćem timu da žele Å”to prije da steknu rezultatsku prednost i uvedu utakmicu u "mirnije vode". U osmom minutu su kombinovali Ivan Delić i SiniÅ”a Radoja, koji iskosa sa desne strane, sa 16 metara, Å”utira preko gola, dok je sedam minuta kasnije Delić sa 20-ak metara pokuÅ”ao da lobuje čuvara mreže Kozare Stefana ĐakuÅ”ića, ali je lopta pogodila prečku i zavrÅ”ila u gol-autu.

U gore navedenim namjerama Borac je uspio u 19. minutu, kada je MiloÅ” Dujković matirao golmana domaće ekipe: na 20-ak metara od gola Dujković se oslobodio čuvara Nevena Adžića i preciznim udarcem poslao loptu u donji desni ugao ĐakuÅ”ićevog gola.

Kozara je opasno zaprijetila u smiraj prvog poluvremena, koje je, dodajmo i to, produženo za Å”est minuta poÅ”to je meč prekinut u 22. minutu nakon sukoba navijača Borca sa pripadnicima policije; u 45. minutu Kozara je napala preko Dejana GliÅ”ića koji je uspio da "provuče" loptu ispod Asmira Avdukića, ali je, srećom po Banjalučane, Å”toper Nemanja Vejnović uspio da otkloni opasnost ispred gola i omogući Borcu da na odmor ode sa golom prednosti.

U 53. minutu isti fudbaler je nakon kornera Delića glavom Å”utirao preko gola, potom je sedam minuta kasnije Predrag Zekanović Å”utirao direktno u ĐakuÅ”ića nakon solo akcije u Å”esnaestercu, da bi u 65. minutu zaprijetila i Kozara i to preko Dejana Kojića, koji slabo Å”utira nakon gužve pred Avdukićevim golom.

U 70. minutu Zekanović je oklijevao u kaznenom prostoru gostiju, odbrana Kozare uspijeva da ga izblokira, da bi u nastavku akcije Ognjen Å korić previÅ”e "petljao", te je Å”ansa za gol otiÅ”la u nepovrat, da bi u 78. minutu Delić izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je lopta pored desne stative gola Kozare.

U 90. minutu Dujković se naÅ”ao u prilici da postigne svoj drugi gol na utakmici, ali je ĐakuÅ”ić zaustavio njegov Å”ut nakon asistencije Zekanovića, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade svoj prvi ovosezonski gol u crveno-plavom dresu postigao MiloÅ” Kukić: "sijevnula" je kontra Borca, Å korić je na desnoj strani u prvi plan izbacio Kukića, koji se naÅ”ao "oči u oči" sa ĐakuÅ”ićem i potom majstorski pogodio suprotni ugao za 0:2 na semaforu i osmo Borčevo prvoligaÅ”ko slavlje.

Narednu utakmicu u okviru Prve lige Republike Srpske Borac će odigrati u subotu (5. novembra) od 14:30 časova, kada na Gradski stadion dolazi mrkonjićka Sloboda, koja je u dosadaÅ”njem toku sezone nanijela jedini poraz Banjalučanima.

KOZARA - BORAC (BL) 0:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Dujković (18), 0:2 Kukić (90+2).
Stadion: Gradski u GradiŔci.
Gledalaca: 800.
Sudija: Zoran Soknić (Istočno Sarajevo).
Žuti kartoni: M. Popović, A. Popović (Kozara), Vejnović, Raspudić (Borac, BL).

KOZARA: ĐakuÅ”ić, Bunić, Marinković, Komljenović (od 46. min. Kojić), A. Popović, Marin, Adžić, M. Popović (od 84. min. S. Popović), Dekić, Petrović, GliÅ”ić. Trener: Velimir Stojnić.

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Radoja, Erić, Dujković, Raspudić, Antić (od 73. min. Kukić), Delić, Danilović (od 60. min. Škorić), Zekanović, Kondić (od 88. min. Bečelić). Trener: Vule Trivunović.

Igrač utakmice: MiloÅ” Dujković (Borac, BL).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Kozara Borac (BL)
campino je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu