XS
SM
MD
LG

9 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Prva liga RS za žene: Devetka Dobojki na premijeri

19.09.2016 Slobodan Babić

Iako su u rukovodstvu ŽFK Čelik sa strepnjom očekivali start u novoj prvenstvenoj sezoni, mlade fudbalerke su im razgalile srca i dobrom, a nadasve efikasnom igrom deklasirale vršnjakinje iz Rogatice, debitanta u prvoligaškom društvu.

Dominantna figura ovog susreta bila je čelična Ajla Okanović, koja je čak pet puta uspjela da natjera golmana gostujuće ekipe na kapitulaciju, a tri gola postigla je Darija Lazić, dok je Antolovićeva postigla jedan gol. Možda je inspiracija za dobru igru fudbalerki Čelika bio i glavni teren stadiona "Luke", a šteta je samo što je ovaj susret pratilo oko pedesetak gledalaca.

Od prvog minuta domaće "amazonke" pokazale su da će igrati ofanzivno, a uz savjete trenera Mladena Todorovića funkcionisale su besprijekorno. Seriju golova otvorila je u 9. minutu Okanovićeva, a nakon gola Lazićeve još tri puta do kraja poluvrmena zatresla je mrežu Pušonje. Gošće su rijetko imale priliku da ugroze gol Matijevićeve, a uspjele su preko Jovičićeve da postignu prvi prvoligaški gol u 29. minutu. U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Čelikovih djevojaka golovima Okanovićeve i Lazićeve, a gošće su iskoristile opuštenost odbrane pa su postigle još dva gola.

U svakom slučaju dobrom igrom fudbalerke Čelika pokazale su da će imati značajnu ulogu u trci za naslov prvaka, a samim tim i prelazak u viši rang.

ŽFK ČELIK - ŽFK MLADOST 9:3 (5:1)

Strijelci: 1:0 Okanović (9), 2:0 Lazić (11), 3:0 Okanović (21), 3:1 Jovičić (29), 4:1 Okanović (36), 5:1 Okanović (43), 6:1 Lazić (50), 7:1 Antolović (61), 7:2 Božović (68), 8:2 Lazić (72), 9:2 Okanović (80), 9:3 Jovičić (84).
Stadion: "Luke" u Doboju.
Gledalaca 50.
Sudija: Stanko Todorović (Doboj).

ŽFK ČELIK: Matijević, Antolović, Stojanović, Penava (od 45. min. Vrbičić), Lazić, Az. Mešić, Hasanić, Tomas, Avdić (od 62. min. Stojanović), Am. Mešić (od 70. min. Došlić), Okanović.

ŽFK MLADOST: Nerić, Pušonja, S. Kozić, Božović, Kokošar, Jovičić, Delić, Tomić, M. Kozić, Ćebić (od 80. min. Olović), Ljubinac (od 22. min. Gluhović).

Igrač utakmice: Ajla Okanović (Čelik).

Fudbal Fudbal Prva liga RS Čelik Mladost
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača