XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kozara krenula pobjedom

17.03.2018 Administrator DC

Danas je nastavljeno prvenstvo u I ligi Republike Srpske utakmicama 17. kola. Na Gradskom stadionu u GradiÅ”ci, pred oko dvije stotine gledalaca fudbaleri Kozare ugostili su ekipu Slobode iz Mrkonjić Grada i zasluženo slavili sa 3-1 (1-1).

Uprkos vremenu koje ničim nije pokazivalo da se radi o prvom proljetnom kolu, sa jakom kiÅ”om koja je neprestano padala i raskvaÅ”enom terenu, fudbaleri obe ekipe odigrali su čvrstu i borbenu utakmicu. Već u drugoj minuti, nakon kornera Kovljena, najprisebniji je u petercu gostiju Raspudić i jakim udarcem Å”alje loptu pod prečku Kovačevića za vođstvo Kozare od 1-0. Rano vođstvo nije omelo goste koji nisu u GradiÅ”ku doÅ”li da se brane i već u desetom minutu pokuÅ”ava iz kotranapada Savanović. Težak teren ne dozvoljava igračima obe ekipe da se preterano rastrče, te uzrokuje greÅ”ke i kod jednih i kod drugih. PokuÅ”avaju Kovljen i Stjepanović, ali bez uspjeha dok je kod gostiju najagilniji Savanović, koji u 40. minuti najzad nakon kontranapada uspijeva da savlada Ilića i izjednačuje rezultat na 1-1 sa kojim se odlazi na poluvrijeme.

Zaigrali su izabranici Vuleta Trivunovića mnogo agilnije od početka drugog poluvremena. Kovljen sa lijeve strane odlično upoÅ”ljava Radoju, ali je ovaj zamalo neprecizan. Isti igrač nekoliko minuta kasnije ponovo dolazi u Å”ansu, ali mu je Å”ut prema golu izblokiran, da bi malo zatim jak udarac uputio i Raspudić, ali za malo preko gola. Trajala je inicijativa fudbalera Kozare nekoliko minuta i u 65. minuti Kovljena u Å”esnaestercu ruÅ”i igrač Slobode i sudija Bilbija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je Radoja SiniÅ”a i Kozara vodi sa 2-1. Uspijevaju gostujući fudbaleri da smanje inicijativu Kozare, ali u napadu ne pokazuju niÅ”ta konkretno. Utakmica se već bližila kraju, kad u 86. minuti PaÅ”tar ubacuje sa lijeve strane u Å”esnaesterac gostiju, odlično utrčava Petković Vladimir i postiže gol za konačnih 3-1.

Fudbaleri obe ekipe, ispraćeni su aplauzom promrzlih gledalaca, ali i zadovoljnih pokazanim.Ā U sljedećem 18. kolu koje se igra sljedeće subote fudbaleri Kozare putuju u Zvornik, gdje ih čeka trećeplasirana ekipa prvenstva Drina.

FK Kozara:Ā Ilić M., Kovačević M., Raspudić B., Petrović O., Kovljen S., Radoja S., Mirković I.(od 81. Aljetić B.), Zečević M. (od 40. min. Petković Z.), Stjepanović N., Džombić R.(od 80. min. Petković V.), PaÅ”tar M. trener: Trivunović V., nisu igrali: Bojanić M., Petrović O., Babić N., Pucarević N.

Sloboda (M. Grad):Ā Kovačević V., Jekić O., Lazendić S.(od 65. Đukarić Ž.), Peno B.(od 70 min. Stijepić S.), Savanović M.(od 88. min. Mitrić D.), Crnomarković M., Gračanin V., Maksimović S., Perović M., Sladojević B., malinović S. trener: Ćulum Č., nisu igrali: Modić S., Antić S., Đ., Vučković P.Ā 

Tekst: FK Kozara

Kozara startala pobjedom /FOTO: FK Kozara

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Kozara Sloboda
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača