XS
SM
MD
LG

25 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Golmani sačuvali Dobojlije

21.10.2018 Nenad Vasić

Rukometaši Sloge umalo da od gotovog naprave veresiju. Sigurnu pobjedu u posljednjih deset minuta doveli su u pitanje. Dobojlije su u komšijskom derbijuu fantastičnoj atmosferi savladali Gračanicu rezultatom 25:23 (13:9). Domaći su nošeni frenetičnom podrškom i pjesmom ’’Vojvoda’’, dok su gosti imali veliku podršku sa tribina. Sloga je ovom pobjedom vinula se  u sami vrh, odnosno sada dijeli prvo mjesto sa  nekoliko ekipa koje imaju po 9 bodova.

Sloga je od starta krenula furiozno, igrali su odlično u odbrani uz izvrsnog Milutina Bogdanovića na golu. Domaći serijom 5:0 u 11.minutu imaju vođstvo 7:1. A već u osmom minutu trener gostiju morao je tražiti tajm aut kako bi zaustavio nalete Sloge. To im je pošlo za rukom i u 17.minutu sa tri uzastopna gola prepolovili su zaostatak na 8:5. Ali ponovo izabranici Danka Panića dodaju gas, u 26.minutu dolaze do najveće prednosti na meču 13:6. Međutim do kraja prvog dijela Gračanlije golovima Toromanovića dva puta i Šijakovića smanjuju na 13:9. To je bio rezultat nakon prvih 30 minuta igre. Da takav rezultat bude krivci su domaći koji su isključivo svojim greškama i promašivanjem zicera dozvolili gostima da uhvate priključak.

U nastavku Sloga je održavala stečenu prednost. U 35.minutu Bojan Tulendić se našao sam u kontri, međutim promašio je. U 48.minutu Sloga dolazi do ponovne prednosti od sedam golova 21:14. Od tog trenutka kola su krenula nizbrdo. U tom periodu razbranio se dojučerašnji golman Sloge mladi Đorđe Bosić koji je odbranio dva sedmerca. Iskusni Vladimir Stanković u tim trenucima nije realizovao zicer situaciju u kontri. Gosti su dobili krila i publiku su podigli na noge. Serijom 7:1 u 56.minutu dolaze na samo gol minusa 22:21. Minut kasnije Luka Karanović vraća dva gola prednosti za svoj tim. Ali odmah zatim bivši igrač Sloge, Semir Zvekić, postiže prvi gol na utakmici za 23:22. Minut prije kraja dosuđen je sedmerac za domaće, a siguran realizator bio je Milan Pavlov 24:22. Dvadesetak sekundi prije kraja rezultat je glasio 24:23. Sloga je u preostalom vremenu krenula u napad. Osam sekundi prije kraja Panić je zatražio minut odmora. Gosti su zaigrali presing po cijelom terenu, ali Velibor Manjić sa zvukom sirene postiže gol za konačnih 25:23.

Najzaslužniji za trijumf svog tima bili su golman Milutin Bogdanović sa 12 uspješnih intervencija od toga dva sedmerca, te Miljan Ivanović sa 6 i Vladimir Stanković sa 5 golova. Kod gostiju najefikasniji su bili Dino Hamidović sa 7, te Slaven Šijaković i Adnan Tufekčić sa  po pet pogodaka.

 SLOGA (D) – GRAČANICA 25:23 (13:9)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 600. Sudije: Ivan Džolić i Ivan Šarac (oba iz Ljubuškog). Delegat: Damir Sobo (Banja Luka). Sedmerci: Sloga (D) 4(2), Gračanica 6(3). Isključenja: Sloga (D) 8, Gračanica 10 minuta.

SLOGA (D): Bogdanović (12 odbrana, 2 sedmerca), Zekić 1, Krajišnik, Tulendić 3, Ivanović 6(1), Stanković 5, Petković, Bajović, Pavlov 3(1), Miličević, Ristić, Vještica, Karanović 4, Manjić 3. Trener: Danko Panić.

GRAČANICA: Ahmetašević (8 odbrana), Šahdanović 1, Šijaković 5(2), Šestan, Tufekčić 5, Zvekić 1, Đulić, Mehmedović, Živanov 1, Hamidović 7(1), Jovanović, Musić, Toromanović 3, Đ.Bosić (4 odbrane, 2 sedmerca), Mešić. Trener: Damir Doborac.

Igrač utakmice: Miljan Ivanović (Sloga Doboj)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Sloga(D) Gračanica
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača