XS
SM
MD
LG

1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Emina u polufinalu Kupa

28.03.2019 D. Vuksanović

Fudbalerke Emine iz Mostara plasirale su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su pobjedile ekipu Gradinu iz Srebrenika rezultatom 1:2.

Domaća ekipa je prva došla do prednosti u 24. minuti, Memić je ubacila loptu iz kornera, a najbolje se snašla Mujić i pogodila gol za vodstvo od 1:0.

Šest minuta kasnije Emina je izjednačila rezultat, Gačanica je prošla beka i štopera domaće ekipe i pogodila suprotni ugao čuvara mreže Gradine za 1:1.

Onda u 44. minuti dosuđen je kazneni udarac za gostujuću ekipu, Memić je u šesnaestercu srušila Kreću, a siguran realizator bila je Husić i donijela prednost svojoj ekipi od 1:2, što se ispostavilo na kraju kao konačan rezultat utakmice.

- Što se tiče igre svoje ekipe i nismo baš zadovoljni, loše smo otvorili utakmicu što je protivnik iskoristio i postigao pogodak za vodstvo. Međutim, to nije dugo trajalo ubrzo, smo se vratile u igru i preokrenule rezultat, samim tim naša igra na terenu je izgledala dosta bolje. Sma tram da je veličina jedne ekipe da i prilikom lošeg dana uspije da se izdigne i ostvari pozitivan rezultat. Ovu utakmicu ostavljamo iza sebe i okrećemo se narednim izazovima. Već u subotu slijedi nova utakmica protiv istog protivnika na istom mjestu, svakako želim ispraviti svoje greške, ostvariti pobjedu i donijeti tri boda, kaže Elma Husić, strijelac drugog gola.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽNK Emina Mostar 1:2 (1:2).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Ermina Abdaković (Novi Travnik). Pomoćnici: Zerin Bajrambašić (Zenica) i Damir Bajrambašić (Zenica).

Gradina: Mašić, Hamzić, Buljubašić, Zolotić, Pezerović (od 89. Bajrić), Hasić, Ružić, Šećić, Čorbić (od 60. Bećirović), Mujić, Memić (od 75. Kastrati). Trener: Nermin Karić.

Emina: Faković, Šimić (od 88. A. Isaković), Bojanić, Denda, Ćurović, Husić, Gaćanica, Velagić, Kreća, A. Isaković, Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.

ŽFK Emina Mostar

Ženski fudbal Ženski fudbal Kup BiH za žene Gradina Emina
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača