XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sarajevu bod u Zenici

29.07.2019 Administrator DC

Čelik - Sarajevo /Foto:fcsarajevo.ba

U okviru 2. kola BH Telekom Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva gostovali su u Zenici protiv ekipe Čelika, a utakmica je na kraju završena rezultatom 0:0.

 

Na samom početku susreta zbog povrede ekipu Sarajeva napušta Mersudin Ahmetović, a umjesto njega u igru ulazi Gedeon Guzina. Prvu veliku priliku na meču imao je Čelik. Nakon greške Letića, lopta odlazi do Grahovca koji matira Kovačevića, ali Šerbečić spašava gol Bordo tima.

U posljednjem dijelu prvog poluvremena Sarajevo je stvaralo šanse preko Tatara, ali Pavlović brani njegov pokušaj.

Već u 46. minuti, Sarajevo je moglo do vodstva. Domaći su krenuli sa centra, brzo izgubili loptu, a Guzinu je usamljenog u kaznenom prostoru pronašao Tatar. Napadač Sarajeva je zaobišao Pavlovića, ali je onda šutirao pored gola. Hebibović prijeti u 62. minuti, ali golman Pavlović ponovo brani njegov udarac.

Čelik je u 82. minuti imao dva vezana kornera nakon dva pokušaja sa distance, pokušao je i Blažević sa 30 metara, ali Kovačević uspješno brani. U nastavku susreta šansu je ponovo imao Tatar u 88. minuti kada je izašao sam pred golmana, ali promjene rezultata nije bilo.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Sarajevo
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača