XS
SM
MD
LG

0 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Žuti karton
9 Sulejmanović
90'
Šut na gol
90+2'
Šut na gol
90+3'
Šut na gol
89'
Žuti karton
9 Travančić
87'
Korner
86'
Šut na gol
86'
Korner
85'
Korner
81'
Žuti karton
90 Šero
79'
Žuti karton
99 Mujarić
79'
Korner
78'
Ofsajd
76'
Korner
75'
Šut na gol
75'
Šut na gol
73'
Ofsajd
73'
Ofsajd
71'
Šut na gol
69'
Šut na gol
69'
Žuti karton
5 Lugavić
68'
Šut na gol
66'
Korner
61'
Korner
59'
Korner
58'
Šut na gol
58'
Gol
99 Mujarić izravno iz slobodnog udarca
52'
Slobodan udarac
Opasan slobodan udarac na 22-23 m
51'
Korner
46'
Šut na gol
46'
Crveni karton
56 Isaković
45+2'
Korner
42'
Žuti karton
24 Jamak
39'
Žuti karton
33 Numanović
38'
Korner
37'
Žuti karton
Igrač na klupi zbog prigovora
32'
Korner
31'
Šut na gol
31'
Šut na gol
30'
Korner
27'
Šut na gol
Opasna šansa
27'
Korner
26'
Šut na gol
26'
Šut na gol
20'
Šut na gol
19'
Žuti karton
20 Pandžić
16'
Šut na gol
13'
Šut na gol
12'
Korner
9'
Slobodan udarac
Opasan slobodnjak
8'
Šut na gol
2'
0 0 pre 3 godine

Izveštaj utakmice

Nastavak prvenstva VIS Simm-Bau otvorio porazom od Budućnosti iz Banovića

07.03.2021 Stjepan Leko /Sportal

Vis Simm Bau - Budućnost

Kikseve ekipa s vrha tablice u 16.kolu Prve lige Federacije BiH upotpunila je danas četveroplasirana ekipa VIS Simm-Baua koja je u Žepču poražena od Budućnosti iz Banovića s 0-1.

 

Porazi Posušja i Rudara otvorili su lijepu šansu za VIS Simm-Bau da eventualnom pobjedom nad Budućnosti dođe na samo bod zaostatka za liderom iz Posušja. Budućnost je uoči ovog kola bila u sigurnoj zoni na 12.mjestu s 18 bodova, no jučerašnja pobjeda Orašja nad Zvijezdom iz Gradačca ih je privremeno smjestila na 13.mjesto, posljednje koje vodi u niži rang, pa je u ovom susretu u Žepču (novom privremenom domu za VIS Simm-Bau umjesto Tešnja koji je to bio u prvom dijelu sezone) ekipi Budućnosti dobar rezultat bio imperativ.

Budućnost je bolje ušla u dvoboj i nekoliko puta prijetila golu domaće ekipe, no bez uspjeha. Ekipa VIS Simm-Baua je posložila nakon prvih 15 minuta svoje redove i zaigrala mnogo bolje preuzevši kontrolu nad mečem. Domaći su bili iznimno blizu golu u prvom poluvremenu, potpuno dominirali izgledalo je da je samo pitanje momenta kad ćemo vidjeti loptu u mreži Budućnosti, no Budućnost se branila, a onda se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena desila situacija koja je usmjerila nastavak meča. Vrlo grub start na centru napravio je igrač domaćih Aladin Isaković i sudija nije imao izbora nego mu pokazati direktni crveni karton. Još dugo se ukazivala lijekarska pomoć igraču gostujuće ekipe i na kraju je iznesen na nosilima sa terena i čini nam se kako je današnji arbitar meča Ernis Džemidžić iz Goražda u ovoj situaciji zasluženo pokazao direktan crveni karton Isakoviću. Poluvrijeme je završilo s 0:0.

Nastavak uprkos tome što igraju s igračem manje bolje otvaraju igrači VIS Simm- Baua i prijete nakon kornera, no bezuspješno. U 52.minuti dosuđen je faul za Budućnost na nekih 22-23 metra od gola VIS Simm-Baua. Slobodni udarac je izveo mladi Kemal Mujarić i hirurški precizno skinuo paučinu iz desnih rašlji gola domaće ekipe za 0-1. Veliki šok za ekipu VIS Simm-Baua i veliko slavlje gostiju .

VIS Simm-Bau taj pogodak nije omeo i nastavili su s vrlo ofenzivnom igrom, no nekoliko puta ih je takva igra umalo mogla koštati i novog gola u njihovoj mreži jer su brzonogi gostujući napadači nekoliko puta imali dobre prilike  iz kontranapada, no bez uspjeha. Do kraja susreta redale su se šanse i opasni ubačaji pred golom Budućnosti, no domaća ekipa nije uspjela izjednačiti, bilo je i spornih situacija gdje su domaći tražili penal, no svaki put sudija je ostao nijem.

S takvim odnosom snaga ušli smo u finiš utakmice, a u posljednje dvije minute dvije velike šanse imala je ekipa VIS Simm-Baua, ali oba puta odlično je obranio golman Mujkić te je sačuvao svojoj ekipi tri boda koja putuju u Banoviće za mirniji nastavak sezone za Budućnost, a ekipa VIS Simm-Baua definitivno može žaliti za propuštenim šansama u ovom susretu u kojem su i s 10 igrača bili ekipa koja je imala više loptu i dominirala u posjedu, no jedan vrhunski potez pojedinca presudio je da u ovom dvoboju ostanu bez bodova.

VIS SIMM-BAU KOSOVA-  BUDUĆNOST BANOVIĆI 0-1 (0-0)

Strijelci: 0-1 Mujarić 52'

Crveni karton: Isaković 45+2' (NK VIS SIMM-BAU KOSOVA)

 

Lige Federacije Lige Federacije m:tel Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine 20/21 Vis Simm Bau Budućnost