XS
SM
MD
LG

29 : 24
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Gračanica bolja od Lea

14.10.2020 Administrator DC

Rukometaši su u 3. kolu Premijer rukometne lige BiH pobijedili ekipu Leotara u dvorani Luke rezultatom 29:24, poluvrijeme 11:11. Za pobjedu im je bilo dovoljno najboljih 30 minuta rukometa ove sezone koje su prikazali u drugom poluvremenu utakmice. Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj domaćini niti u jednom trenutku nisu uspjeli da povedu. Gosti su imali prednost od 1-2 gola. Imali su i domaćini prilike za vodstvo ali nisu ih iskoristili. Bilo je ovo slabih, nervoznih, netipičnih 30 minuta igre za ekipu Gračanice. Kao da su još uvijek u grču, nesvjesni svoje snage i kvaliteta.

 

Na odmor se otišlo sa rezultatom 11:11. U drugom dijelu Gračanica je povela 12:11 i od tada je sve bilo puno lakše. Furiozan početak, jaka i agresivna odbrana, Bosić koji se probudio na golu, brza i laka realizacija i ubrzo su se gosti našli u gračaničkom mlinu koji ne prašta. Kada su se odvojili na 3 razlike, igrali su sve rasterećenije pa samim time i sve bolje. Imali su i maksimalnih 7 golova prednosti a gosti su potiho nestali sa terena na kojem je u drugih 30 minuta gospodarila samo jedna ekipa. Domaća.

Na kraju zaslužena pobjeda 29:24 do koje su domaćine vodili kapiten Mehmedović sa 7 golova i još mlađi Mehmedčehajić sa 6. Odličan je na golu bio Bosić.

Kod gostiju su po 5 golova postigli iskusni Bukva i bivši igrač Gračanice, Komnenović.

Izvor. Radio Gračanica 

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Gračanica Leotar
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača