XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Radnik porazio posušje

27.02.2022 Administrator DC

Radnik - Posušje 3:1 / Foto: Fejsbuk Posušje

Fudbaleri Radnika u sklopu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladali su ekipu Posušja, a konačan rezultat glasio je 3:1.

 

Radnik je bio nešto aktivniji u prvih desetak minuta utakmice, s obzirom na to da je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do gola, ali u tome nije uspio. 

Igrala se 28. minuta susreta kada je Đorđe Pantelić imao dobru priliku za Radnik, ali nije bilo promjene rezultata. Samo dvije minute kasnije veliku priliku za Posušje je propustio Slobodan Milanović, koji se nije dobro snašao ispred gola Radnika. 

Međutim, promašaj Milanovića je skupo koštao ekipu Posušja, budući da je Radnik pred kraj prvog poluvremena došao do vodstva. 

Kenan Horić je napravio penal, a loptu u svoje ruke je uzeo Pantelić, koji je sigurno realizovao najstrožiju kaznu za vodstvo svog tima, što će se na kraju ispostaviti kao jedini pogodak u prvom poluvremenu. 

Početak drugog poluvremena utakmice u Bijeljini pripalo je ekipi Posušja, s obzirom na to da je ekipa sa Mokrog Doca imala nešto veću terensku inicijativu.

Igrala se 60. minuta kada je Azir Muminović, golman Radnika, bio na visini zadatka, budući da je odbranio jedan udarac igrača Posušja.

Četiri minute kasnije novu priliku je imalo Posušje, a loptu sa gol linije je izbacio Ivan Šubert, defanzivac Radnika, koji je svojoj sjajnom reakcijom spasio gol tima iz Bijeljina. 

U 76. minuti je rezervista ekipe Posušja, Anes Mašić, lijepo pokušao da ugrozi gol Radnika, ali u tome nije uspio, da bi u 80. minuti klub sa Mokroc Doca stvorio novu priliku, te je ovaj put prečka bila saveznik Radnika.

S obzirom na to da svoje prilike ekipa Posušja nije iskorostila, uslijedila je kazna. U 81. minuti je Radnik dobio novi penal, a onda je Ante Živković savladao Muminovića, te je svojim golom povećao prednost tima iz Bijeljine.

Radnik je u 86. minuti došao i do trećeg gola na utakmici protiv Posušja, a u listu strijelaca se upisao Jovan Motika.  Samo tri minute kasnije, novi penal je sviran u Bijeljini, ali ovaj put za ekipu Posušja, kojeg je sigurno realizovao Luka Lučić.

Također, vrijedi spomenuti da je Anes Mašić u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena zaradio direktan crveni karton.

Radnik - Posušje (Pantelić 44', Živković 82', Motika 86', - Lučić 88'). 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Radnik Posušje