XS
SM
MD
LG

36 : 30
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Goražde kući praznih ruku

27.11.2022 Administrator DC

Rukometaši Leotara ostvarili su večeras pobjedu protiv ekipe Gorašda u utakmici 12.kola Premijer lige BiH rezultatom 36:30, poluvrijeme 17:14.

 

„Bila je to pobjeda u utakmici koju smo veoma nervozno otvorili kako u odbrani tako i u napadu. Tada su igrači Goražda pronalazili put do našeg gola u gotovo svakom napadu. Kako je utakmica podmicala konsolidovali smo redove i sa tri gola u nizu pred kraj poluvremena odlazimo na odmor sa plus tri gola.

U drugom poluvremenu ulazimo mirnije i staloženije i pobjeđujemo u veoma važnoj utakmici u trci za prvo mjesto. Velike čestitke našim momcima na borbenosti i želji za pobjedom za bodove koji su nam mnogo značili.Ekipi Rukometnog kluba „Goražde“ čestitke na fer i korektnoj igri i sretan povratak svojim kućama“, kažu u RK Leotar.

Najefikasniji u pobjedi Leotara bili su Ninković sa osam te Parežanin i Stanković sa po šest golova. Kod gostiju, bolji od ostalih je bio Krakonja sa 6 golova.Večeras je predstavljena i nova himna Rukometnog kluba Leotar koju je snimio Adi Šarenca koji je i komponovao i premijerno predstavio publici pred večerašnju utakmicu.U sljedećem kolu rukometaši Leotara gostuju u Gradačcu.

Hercegsport

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Leotar Goražde