XS
SM
MD
LG

EP: Srbija preokretom do četvrtfinala

Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobjedila je Belgiju u neizvjesnom meču sa 70:66 (16:15, 10:19,16:14,28:18) u 3. kolu Evropskog prvenstva u Zrenjaninu i kao prve u grupi idu u četvrtfinale.

Veoma čvrsta utakmica i borba za prvo mjesto u grupi D je viđena između ove dvije selekcije. Belgija je imala prednost od početka meča, ali nakon prve četvrtine domaća ekipa je vodila sa 16:15. Delare, Meseman, Mestdag kažnjavaju greške protivnica i stvaraju +9 za svoju ekipu, a na odmor se odlazi sa 34:26 za Belgiju. Na startu drugog dijela razigrale su se Sonja Petrović i Ana Dabović i smanjuju na -3, da bi se do kraja treće četvrtine igralo koš za koš. Zadnjih deset minuta igralo se u mini-serijama, Srbija je uhvatila priključak, protivnice se vraćale na razliku od šest, sedam poena. Ipak Jelena Milovanović – Bruks i Sonja Petrović su donijele preokret, nakon čega su se ekipe smjenivale u vođstvu. Minut do kraja uslijedila je pauza zbog problema sa klima uređajem koji je kapljao na teren. Dabović je sa linije penala donijela +1, a onda je Nevena Jovanović ukrala loptu na izbacivanju i donijela pobjedu. Na samom kraju je sa centra Bruks pogodila sa centra za konačnih 70:66.

Najefikasnija na meču bila je Meseman sa 21 poenom,Mestdag je postigla 15, Delare 12, a u pobjedničkom timu Bruks 16, Dabović i Petrović po 13, Jovanović 11. Srbija će u četvrtfinalu u „Štark areni“ u Beogradu igrati sa boljim iz meča Letonija – Švedska.

Foto: fiba.basketball