XS
SM
MD
LG

Radnik slavio u Banja Luci

Sjajan Radnik

Bio je to derbi sedmog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, ali samo na papiru. Radnik je nakon poraza od Lokomotive ovog puta na gostovanju u Banja Luci nanio još jedan poraz u prvenstvu domaćoj ekipi i došao do važne pobjede.

Plavo-bijele su sigurnom igrom na pomoćnom terenu Banja Luke stigle do četvrtog trijumfa ove sezone, ali i drugog gostujućeg i isto tako šestog protiv Banjalučanki u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Utakmica je igrana po izuzetno teškom vremenu i velikoj vrućini u popodnevnim časovima. Počela je idealno za goste. Minuta je bila osamnaesta kada je Krajšumović ušla u kazneni prostor, a neoprezno je zaustavila Ćebedžija, pa je Merima Čelik bez mnogo razmišljanja pokazala na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca bila je Njeguš, pa je Radnik poveo sa 0:1. Dva minuta kasnije Bijeljinski tim je udvostrčio prednost. Stokanović je lijepo proigrala Krajšumović, a napadačica Radnika svojom munjevitom brzinom bježi zadnjoj liniji Banja Luke i postiže pogodak za 0:2. Banjalučanke su takođe imale nekoliko pokušaja da ugroze Marčetu, ali niti jedna nije bila prava. Do kraja prvog dijela igre nije bilo promjene rezulatata, pa je Radnik imao lijepu prednost pred ulazak u posljednjih 45. minuta meča.

Kako su otvorili utakmicu, tako su nastavili i u drugom poluvremenu. Bolje rečeno potpuno ista slika. Radnik je kontrolisao igru, dok su Banjalučanke bile nemoćne da naprave bilo šta na ovom duelu. Igrala se 53. minuta, kada je Njeguš u kaznenom prostoru nakon gužve pogodila stativu, međutim lopta se odbila do bivše igračice Banja Luke, Anđele Mitrović, koja ubacuje loptu u mrežu za 0:3. Radnik je pet minuta kasnije mogao doći do novog pogotka, ali Krajšumović je šutirala pored gola. U 70. minuti svoj drugi pogodak na meču postigla je Njeguš volej udarcem nakon asistencije Krajšumović za konačan rezultat ove utakmice.

Jelena Milović i Anja Stević

Jelena Milović, trenerica Radnika iz Bijeljine ističe da je prezadovoljna kako igrom, tako i rezultatom.

- Kao što smo najavili u Banja Luku smo otišli sa puno optimizma i sa jakom voljom za pozitivnim rezultatom. Bilo nam je potrebno da se vratimo poslije poraza od Lokomotive iz Brčkog i time vratimo pozitivnu energiju u tim. Sa moje tačke gledišta odigrali smo jako disciplinovano, te su djevojke odradile sve ono što smo se dogovorile, što i sam rezultat govori. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i time konkurisati za gornji dio tabele.

ŽFK Banja Luka - ŽFK Radnik Bijeljina 0:4 (0:2).
Stadion: Pomoćni teren Banja Luke.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Almasa Hodžić (Breza), Nejra Halać (Zenica).
Žuti karton: Banja Luka (Srdić).

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Milinković, Savić (od 46. Crnjak), Jandrić (od 83. Đukanović), Filipović, Lolić, Srdić, Marjanović, Ćebedžija (od 46. Selimović), Cvijić.

Trener: Saša Kujundžić.

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić, Marković, Njeguš, Stokanović, Stević, Stevanović (od 84. M. Jović), Stojanović (od 71. Ždero).

Trener: Jelena Milović.

Igračica utakmice: Vesna Njeguš (Radnik Bijeljina).

Radnik upisao novi trijumf


Lokomotiva 2 : 3 Iskra
Banja Luka 0 : 4 Radnik Bumerang
Modriča 0 : 5 Emina
Fortuna 0 : 12 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 7 7 0 0 21
2 Emina 7 6 0 1 18
3 Iskra 7 4 0 3 12
4 Radnik Bumerang 7 4 0 3 12
5 Lokomotiva 7 3 1 3 10
6 Banja Luka 7 2 0 5 6
7 Fortuna 7 1 1 5 4
8 Modriča 7 0 0 7 0