XS
SM
MD
LG

Borbena utakmica u Banja Luci i podijela bodova

Banja Luka i Fortuna podijelili bodove

U derbiju začelja posljednjeg 11. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine pred odlazak na zimsku pauzu Banja Luka i Fortuna Živinice podijelili su bodove, pošto su odigrali 0:0.

Utakmica, koja je bila od velike važnosti što se tiče bodovnog salda za oba tima donijela je mnogo borbe, trčanja, prilika, ali jedino što je na ovom meču nedostajali je ono zbog čega se i igra fudbal su golovi, ali mreže su mirovale.

Saša Kujundžić je šesti put ove sezone izveo različiti sastav, dok je Fortuna bila oslabljena ne igranjem Rabije Kešetović, a ekipu je umjesto suspendovanog Nermina Karića vodio Jozo Banović.

U uvodnim minutama dosta isprekidana i nepovezana igra s obe strane. Domaći su bili nešto rastrčaniji i angažovaniji. Prvu ozbiljnu priliku su stvorili u 15. minuti kada je Dijana Cvijić dobro šutirala, ali pogodila je samo prečku. Potom je uzvratila Fortuna preko Selimović, no njen šut odbranila je Delić. Banja Luka je novu šansu imala deset minuta kasnije preko Selimović, koja je pogodila stativu, pa je rezultat ostao nepromjenjen.

U 32. minutu iz slobodnog udarca za gošće pokušala je Hasić, ali je ostalo 0:0. Do kraja prvog poluvremena domaćin je imao još jednu priliku preko Filipović, međutim mreže nakon prvih 45. minuta su mirovale. U nastavku se takođe igralo otvoreno i sa jedne i druge strane. Kao da su i Banja Luka i Fortuna osjetili da mogu u ovoj utakmici doći do punog plijena, te imati kakvu-takvu zalihu na polusezoni. Ipak, želja kod jednih i drugih bila je jednaka, ali od toga nije bilo ništa. Utakmica je završila "nepopularnim" rezultatom i tako su oba tima osvojila po jedan bod.

Nakon prve polusezone Banja Luka će zimu dočekati na šestoj poziciji sa osam osvojenih bodova, dok će Fortuna biti na jednoj poziciji niže i sa dva boda manje od svog glavnog konkuretna za opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

ŽFK Banja Luka - ŽFK Fortuna Živinice 0:0.
Stadion: Pomoćni teren Banja Luke.
Gledalaca 0.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Almasa Hodžić (Sarajevo).
Žuti kartoni: Banja Luka (Selimović, Srdić), Fortuna (Hasić, Durić, Pejić, Handžić, Selimović).

Banja Luka: Delić, Barać, Jandrić, Crnjak, Filipović (od 70. Bokan), Marjanović (od 70. Milinković), Lolić, Srdić, Ćebedžija, Cvijić, Selimović.

Trener: Saša Kujundžić.

Fortuna: Trako, Handžić, Hamzić, Noćajević, Oštraković, Selimović, Hodžić, Žunić, Pejić, Durić, Hasić.

Trener: Jozo Banović. 
 

 


Modriča 0 : 3 Iskra
Banja Luka 0 : 0 Fortuna
Lokomotiva 0 : 3 SFK 2000
Radnik Bumerang 1 : 2 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 1 0 31
2 Emina 11 8 1 2 25
3 Lokomotiva 11 6 1 4 19
4 Iskra 11 6 1 4 19
5 Radnik Bumerang 11 6 0 5 18
6 Banja Luka 11 2 2 7 8
7 Fortuna 11 1 3 7 6
8 Modriča 11 0 1 10 1