XS
SM
MD
LG

Remi Radnika i Želje

 Fudbaleri Radnika i Željezničara rezultatom 0:0 su podijelili bodove u susretu šestog kola Premijer lige BiH. Oba tima su ovaj meč označilikao jako važn u kojem  žele osvojiti tri boda. Željezničar je u meč ušao sa sedam osvojenih bodova, Radnik sa samo dva boda, te je bilo jasno da su gosti makar blagi favorit u Bijeljini.

Sama utakmica to je i potvrdila, jer se od početka Željezničar nametnuo u posjedu, a već u drugoj minuti vidjeli smo prvo uzbuđenje kada je u kaznenom prostoru domaćina pao Mustafa Mujezinović, ali sudija Ermin Sivac nije pokazao na bijelu tačku. Ipak, nije to omelo gostujuće fudbalere koji su nastojali da iz igre naprave šanse pred golom Radnika, a prvu pravu su imali u 16. minuti.

Luka Juričić je šutirao glavom nakon lijepog centaršuta, ali golman Radnika Azur Aljkanović sjajno je reagovao i zaustavio je njegov udarac, te je ostavio svoj tim u igri.

Imao je Željezničar još nekoliko poluprilika, prije nego je Radnik prvi put zaprijetio u 22. minuti, kada je istrčao dvije jako brze kontre u samo nekoliko trenutaka razmaka. Ipak, izostao je završni udarac.

Nakon ovih prilika za Radnik, opao je blago nivo igre Željezničara i Radnik je uspio barem blago uspostaviti terensku ravnotežu, te do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja ni sa jedne strane.

 Pred golom Radnika bilježi se još jedan pokušaj Luke Juričića glavom, dok je Bojan Marković poslije kontranapada imao priliku za Radnik, ali je njegov udarac odbranio Bender, pa je na poluvremenu ostalo 0:0.

Željezničar je imao dominaciju i u ranoj fazi drugog poluvremena, ali nije imao gotovo nijednu šansu i najbliži golu domaćina bio je Mate Crnčević, koji je u 56. minuti sa distance šutirao preko gola. I

mao je Željezničar i priliku preko Mustafe Mujezinovića, čiji pokušaj iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara bez problema brani Aljkanović.

S druge strane, Vlado Jagodić je sa tri vezane izmjene u 57. minuti uspio podići nivo igre svog tima.

S druge strane, gosti su u periodu od 60. minute postepeno počeli padati i u narednih dvadesetak minuta puno je bliže postizanju gola bio Radnik, mada ni domaći tim nije imao ozbiljnije šanse. Ipak, velike probleme odbrani gostiju je nakon kontranapada pravio rezervista Kenan Šarić, koji je potpuno okrenuo tok utakmice.

Kako su prolazile minute i bližio se kraj meča, postajalo je jasnije da nijedan tim neće uspjeti ozbiljnije ugroziti protivnički gol. Tek u 87. minuti Željezničar je imao šansu, i to preko rezerviste Samira Bekrića, koji je na teren ušao nekoliko trenutaka ranije. Njegov atraktivan pokušaj makazicama otišao je pored gola. S druge strane, Radnik je najbolju šansu imao u sudijskoj nadoknadi, kada je poslije ubačaja iz kornera loptu spustio Gogić, a Šubert je uspio zakačiti loptu, ali ne i skrenuti je dovoljno dobro da napravi problem Benderu.

Promjena do kraja meča nije bilo, a Radnik je bio na pragu pobjede, jer je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade domaći tim pogodio prečku. Nakon ubačaja Nikića iz auta, Faruk Gogić je zatresao prečku. Radnik je stigao do trećeg boda u sezoni, a Željezničar nakon ovog duela ima osam bodova. Posljednju gostujuću pobjedu ostvario je 2. decembra u Mostaru protiv Zrinjskog.

FK Radnik - FK Željezničar 0:0 (0:0)
Stadion: Gradski stadion, Bijeljina
Gledalaca: 750
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Strijelci: /
Žuti kartoni: Batar, Šarić (Radnik), Vrhovac, Subašić, Blažević, Popara (Željezničar)

FK Radnik: Aljkanović, Sušić (57. Vasić), Nikić, Šubert, Batar, Popara (81. Todorov), Tahrić, Đurić (57. Gogić), Ristanović, Pantelić (57. Šarić), Marković (74. Hasukić). Trener: Vlado Jagodić.

FK Željezničar: Bender, Blažević, Malić, Vrhovac, Kosorić, Crnčević, Bojo (74. Beća), Subašić (86. Bekrić), Zdunić (63. Gasal), Mujezinović, Juričić. Trener: Tomislav Ivković.


Leotar 2 : 2 Posušje
Zrinjski 1 : 1 Tuzla City
Rudar Prijedor 1 : 1 Borac
Radnik 0 : 0 Željezničar
Sloboda 1 : 2 Sarajevo
Široki Brijeg 0 : 1 Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 6 4 2 0 14
2 Tuzla City 6 4 2 0 14
3 Sloboda 6 4 1 1 13
4 Sarajevo 6 4 0 2 12
5 Željezničar 6 2 2 2 8
6 Široki Brijeg 6 1 4 1 7
7 Velež 6 2 1 3 7
8 Rudar Prijedor 6 1 2 3 5
9 Leotar 6 1 2 3 5
10 Borac 6 0 4 2 4
11 Posušje 6 1 1 4 4
12 Radnik 6 0 3 3 3