XS
SM
MD
LG

Sarajevu bodovi u Bijeljini (video)

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 1:0 su savladali Radnik u utakmici 16. kola Premijer lige BiH

Fudbaleri Radnika i Sarajeva odigrali su danas susret 16. kola Premijer lige BiH o kojem će se još dugo pričati, ali ne zbog fudbala, nego zbog činjenice da se odigrao u užasnim uslovima. 

Add the video to your site with the embed code abov

Iako se očekivalo da utakmica bude odgođena zbog terena koji je bio u jako lošem stanju, sudija Aleksandar Njegomirović iz Prijedora odlučio je da se susret ne pomjera za sutra nego da bude odigran danas, a sasvim je logično bilo da utakmica nije ličila na fudbalsku. 

Bilo je od početka meča jasno da fudbala neće biti i bilo je u najmanju ruku mučno gledati kako se profesionalci, ma koliko bili (ne)kvalitetni, muče sa osnovnim segmentima fudbalske igre. Nisu bili u stanju primiti loptu, voditi je niti adekvatno dodati saigračima. 

I nakon nekih desetak sekundi meča bilo je vidljivo da ga može odlučiti samo nekakva kardinalna greška, kojih je doduše s obje strane bilo mnogo. Iz prve šanse na utakmici, koja je i bila šansa samo zahvaljujući stanju terena, Sarajevo je stiglo do vodstva. 

Mrežu domaćeg tima pogodio je Andrej Đokanović, koji je došao do jedne lopte na sredini terena i potom je šutirao. Išla je lopta direktno u golmana Sameda Hodžića, ali je lopta bila mokra i skliska, te je nakon što je dodirnula golmana Radnika skrenula u mrežu iza njegovih leđa.

 

Imalo je Sarajevo još nekoliko poluprilika, a svaki put je izostao udarac. Djeluje jednostavno, ali danas u Bijeljini nije bilo lako uputiti šut ka protivničkom golu. S druge strane, šanse Radnika bile su limitirane i jedinu ozbiljniju u prvom poluvremenu je imao Jovan Motika, koji je šutirao iskosa nakon jednog prekida, ali visoko preko gola Belmina Dizdarevića.

Fudbaleri Radnika krenuli su nešto ofanzivnije od početka drugog dijela, ali kao što se i očekivalo, imali su velike probleme da ozbiljnije zaprijete golu Sarajeva. Teren u Bijeljini je bio takav da je onemogućavao šuteve, pa je Radnik kroz cijeli drugi dio uputio tek nekoliko udaraca ka golu, i nijedan u okvir gola. 

Smatrali su domaći da trebaju dobiti penal u 59. minuti, kada je lopta u ruku pogodila Vicka Ševelja nakon udarca iz slobodnog udarca, ali sudija Njegomirović je smatrao da je ruka fudbalera Sarajeva bila uz tijelo i da nije bilo namjere.

Najbolju šansu u drugom dijelu Sarajevo je imalo preko Rijada Kobiljara, koji se probio po desnoj strani u 56. minuti i ubacio, ali je na loptu kasno krenuo Mersudin Ahmetović, te je nije uspio stići. 

Radnik je u samom finišu susreta krenuo u ofanzivu, a nakon 85. minute je uspio napraviti istinski pritisak. U jednoj situaciji sjajno je intervenisao golman Sarajeva Belmin Dizdarević, koji je odbranio udarac Batara ispod prečke.

U samom finišu susreta, udarac Aleksandra Vasića je izblokiran i lopta je otišla malo pored gola, a bila je to odlična šansa za domaći tim. Do kraja susreta, 

FK Radnik - FK Sarajevo 0:1 (0:1)
Stadion: Gradski stadion Bijeljina
Gledalaca: 300
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Golovi: 0:1 - Đokanović (17)
Žuti kartoni: Dupovac, Kurdić, Palić, Cmiljanić, Ševelj (Sarajevo)
Crveni karton: Anel Hebibović (FK Sarajevo) - 68. minuta - prigovor sa klupe za rezervne igrače

FK Radnik: Hodžić, Sušić (66. Tahrić), Šubert, Popara (10. Motika), Motika (77. Batar), Urošević (66. Nikić), Blagojević, Ristanović, Pantelić, Todorov, Hasukić (46. Marković). Trener: Jovo Borković.

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Pidro, Kurdić, Dupovac, Ševelj (84. Trako), Đokanović, Palić (72. Oremuš), Bodul (60. Velkoski), Kobiljar (60. Cmiljanić), Ahmetović (84. Bagarić) Trener: Goran Sablić.


Leotar 1 : 3 Široki Brijeg
Sloboda 1 : 1 Velež
Radnik 0 : 1 Sarajevo
Rudar Prijedor 2 : 2 Željezničar
Zrinjski 4 : 1 Borac
Posušje 1 : 1 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 16 12 3 1 39
2 Tuzla City 16 9 5 2 32
3 Sarajevo 16 7 4 5 25
4 Sloboda 16 5 8 3 23
5 Borac 16 5 8 3 23
6 Široki Brijeg 16 5 8 3 23
7 Željezničar 16 4 7 5 19
8 Leotar 16 4 4 8 16
9 Rudar Prijedor 16 3 6 7 15
10 Velež (-3) 16 4 5 7 14
11 Posušje 16 2 6 8 12
12 Radnik 16 2 4 10 10