XS
SM
MD
LG

Sve četiri ekipe Dobojlija u Premijer ligi: Sloga potopila Slaviju u finalu juniorskog doigravanja

Fudbaleri Sloge iz Doboja savladali su u finalu doigravanja za ulazak u juniorsku Premijer ligu BiH Slaviju sa ubjedljivih 5:0 u Zvorniku.

Skromno izdanje Slavije u prvih pola sata postalo je naprosto noćna mora u 30. minutu meča. Golman Vladimir Vlačo izlijeće van kaznenog prostora i obara Stefana Božića koji je bio u gol šansi, a Luki Bilbiji nije preostalo ništa drugo osim da mu pokaže direktan crveni karton. Tu nije bio kraj problemima jer Slavija na klupi nije imala rezervnog golmana. Vlačo je ionako kao kadet bio prinudno rješenje zbog povrede Igora Rončevića na utakmici posljednjeg kola Prve lige Republike Srpske protiv Alfa Modriče za seniore i kako se još uvijek nije oporavio Vlačo je na golu kroz čitavo doigravanje. Na gol je tako morao napadač Lazar Stjepić.

Slavija uspjeva koliko-toliko nakon tog crvenog kartona da poveže igru, Aškraba je u šansi, ali je odbrana Sloge na mjestu, a u finišu prvog dijela Đorđe Avdalović šutira, golman Žilić je budan. Sloga, iako brojčano nadmoćna nije uspjevala da stvori neku konkretnu priliku pred Stjepićevim golom do kraja prvog dijela.

U prvom napadu u drugom poluvremenu Sloga stiže do vodstva od 2:0, strijelac je ponovo bio Tarik Jašarević koji je još jednom rutinski realizovao stvorenu šansu i pogodio za 2:0. 

Pokušala je Slavija nakon toga nešto kao da igra, ali onda još jednom u 63. minuti naivno odbrana ispada na slobodnom udarcu, Tarik Jašarević izlazi sam na Stjepića i pogađa za 3:0. Mogao je Stefan Božić brzo nakon toga i četvrti put da zatrese mrežu Slavije, ali Stjepić je ovaj put odbranio zicer Sloginom napadaču i spriječio potop svoje ekipe.

Mogla je Slavija u 68. minutu do pogotka. Petar Dabić se odlučio na šut sa distance, lopta je nezgodno odskočila pred Žilićem, ali uspjeva on da to odbrani i parodom izbaci u korner.

Što Stefan Božić nije uradio nekoliko minuta ranije, jeste u 70. minuti. Izašao je sam na Stjepića i lako pogodio. Slaviju je izdala snaga, ali i motivacija u finišu, jer je generalno svaki prelazak Sloge preko centra bio potencijalna prijetnja po gol. U 75. minuti već je 5:0, a strijelac je bio Gašić koji je također sam izašao na Stjepića, a prinudni golman Sokolova nije imao nikakve šanse da to odbrani. Stjepić je spasio u 81. minuti svoju ekipu katastrofe, ako već i tada nije bila, odbranio je odlično šuteve Gašića i Nikića, pa je ostalo 5:0. 

Tako je i ostalo do samog kraja utakmice, pa Sloga iz drugog pokušaja u finalu ulazi u Premijer ligu, a Slavija ni drugu godinu uzastopno staje u baražu i ne uspjeva da se vrati u Premijer ligu za juniore.

SLAVIJA - SLOGA DOBOJ 0:5 (0:1)
Gradski stadion u Zvorniku
Gledalaca: 200
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)
Strijelci: 0:1 Jašarević 18, 0:2 Jašarević 46, 0:3 Jašarević 63, 0:4 Božić 70, 0:5 Gašić 75
Žuti kartoni: Močević, Đerić, Bjelica (trener) (Slavija), Gašić (Sloga) 
Crveni karton: Vladimir Vlačo (Slavija) 30

SLAVIJA: Vlačo, Đerić, Gojković, Sl.Vučinić (od 69 Lubura), Močević (od 36. Jevtović) , Avdalović (od 85. Ristivojević), Stjepić, Cvijetić (od 69. St. Vučinić), Aškraba (od 57. Golijanin), Dabić, Tomić

SLOGA: Žilić, Kitić, Bašić, Omić (od 75. Dujaković), Lukić, Jašarević (od 75. Mujanović), Blagojević (od 64. Jelić), Tatić, Božić, Šešlak (od 64. Nikić), Maksimović (od 46, Gašić)