XS
SM
MD
LG

0 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Sutjeska potopila "Luke"

07.08.2016 Slobodan Babić

Prva prvenstvena prvoligaŔka utakmica u Doboju nakon dvogodiŔnje pauze okupila je na renoviranom stadionu "Luke" oko 700 gledalaca koje njihovi ljubimci nisu obradovali pobjedom.

Hladan tuÅ” za sve navijače Sloge desio se u 5. minutu susreta kada je Vladimir Radović kao vihor proÅ”ao kroz odbranu domaćina i smjestio loptu iza leđa golmana Milkanovića. Ispostavilo se, na kraju, da je to bio i jedini pogodak na utakmici iako je bilo sijaset Å”ansi na obje strane. Gosti su mogli već u 8. minutu da povećaju rezultat kada je brzonogi Å uka napravio prodor sa lijeve strane, savladao čak i golmana Dobojlija, ali kao iz zemlje izbio je Todić i skrenuo loptu u korner.

Pod bremenom odgovornosti i prevelike želje za pobjedom, fudbaleri Sloge djelovali su smuÅ”eno i stvorili su svega dvije, tri izgledne prilike u prvih 45 minuta, ali upućene lopte bile su lak plijen golmana gostiju.

U drugom dijelu, nakon ulaska u igru Jove Lukića, a potom i Borislava Lukića, napad Sloge dobija na silini i ređaju se Å”anse pred golom Fočaka. Dva slobodna udarca DuÅ”ka Bećarevića uspio je da zaustavi najbolji pojedinac utakmice golman Petrović, a pravo je čudo kako je reagovao i odbranio udarce Jove i Borislava Lukića u finiÅ”u utakmice, kada se igralo praktično na jedan gol.

Poraz fudbalera Sloge, koji nisu imali podređenu ulogu u susretu sa iskusnijom ekipom Sutjeske, možda je uslijedio i zbog neigranja standardnih prvotimaca Blagojevića, Jankovića i Gorana Lukića, a novajlije nisu uspjeli da se predstave u boljem izdanju.

Treba istaći da je sudija Barjaktarević pokazao čak deset žutih kartona, iako igra nije bila gruba niti je bilo ekscesnih situacija.

SLOGA - SUTJESKA 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Radović (5).
Stadion: "Luke" u Doboju.
Gledalaca 700.
Sudija: Mile Barjaktarević (Bijeljina).
Žuti kartoni: Vuković, Radovanović, Vehabović, Todić (Sloga), Elez, Mrgud, Radović, Šuka, Danilović, R. Drakul (Sutjeska).

SLOGA: Milkanović, Vuković, Mahmutović (od 64. min. B. Lukić), Hadžikadunić (od 46. min. J. Lukić), Bećarević, Todić, Gavrić, Jupić, Lalić, Radovanović (od 76. min. Zelenković), Vehabović 6. Trener: Mitar Lukić.

SUTJESKA: Petrović, Elez, Mrgud, Đoković, Radović, Šuka, Ivanović, D. Drakul, Danilović, R. Drakul. Trener: Branko Vučković.

Igrač utakmice: Nikola Petrović (Sutjeska).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Sloga Sutjeska
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača