XS
SM
MD
LG

69 : 74
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Ponos umjesto tuge: KoŔarka je opet "u modi" u Boriku! (FOTO)

24.10.2016 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

KoÅ”arkaÅ”i Borca na startu nove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske nažalost nisu uspjeli da na pleća obore aktuelnog Å”ampiona Republike Srpske Prijedor, ali, i pored neuspjeha na parketu, tuga ne smije da "stanuje" na licima izabranika Bojana Božića! Nikad mlađi tim Borca jeste poražen od daleko iskusnijeg tima rezultatom 69:74, ali su crveno-plavi dobili neÅ”to Å”to je znatno vrednije od dva boda ā€“ četvorocifren broj gledalaca na tribinama banjalučkog hrama sporta!

Tuge zbog poraza ne smije da bude, bodovi će se već negdje naplatiti, možda već u Ugljeviku u narednom kolu; treba da bude samo ponosa jer je krajiÅ”ki derbi pokazao da je "narandžasta lopta" ponovo u modi, koÅ”arka ponovo stanuje u Aleji Svetog Save 48 i ne misli da mrdne odatle! Naime, na tribinama Borika obrelo se 1.000 gledalaca, koji su od prvog do posljednjeg sekunda "stajali" uz svoje koÅ”arkaÅ”e, a nakon Å”to su ugaÅ”ena svjetla na koÅ”arkaÅ”koj pozornici, velikim aplauzom pozdravili najmlađi tim Borca u njegovoj skoro sedam decenija dugoj istoriji! Mnogima je, na startu meča, "zastala knedla u grlu", mnogi su se prisjetili nekih ranijih, srećnijih vremena, kada su na svakoj utakmici publika i akteri disali zajedno...

Rezultati 1. kola i tabela

Kada govorimo o samom toku utakmice, na startu su se bolje snaÅ”li izabranici nekadaÅ”njeg kapitena Borca Danila Palalića, stigli do 0:7, a potom i 11:20. Ipak, do odmora između prvog i drugog perioda, Borac je, zahvaljujući odlično iskoriÅ”tenim minutima Vladana Dragičevića, anulirao prednost gostujućeg tima, postigavÅ”i devet vezanih poena za izjednačenje (20:20). Druga četvrtina krenula je trojkom Dejana Barbareza i novim poenima Dragičevića za +5 na semaforu, ali je nedugo zatim gostujući tim doÅ”ao do daha i pred treću četvrtinu "vratio stvari na početak" (39:39).

Prvih pet minuta trećeg kvartala ponovo je bilo obojeno u crveno-plavo: nakon minimalne prednosti gostiju (43:44), Dejan Barbarez i Marko Pejić "vežu" dvije trojke za novi plus od pet poena (49:44), Prijedor uzvraća serijom 0:7, a u posljednji desetominutni period ulazi sa plusom od jednog poena (52:53).

Na startu odlučujuće dionice, Mirza Todorovac pogađa van linije 6,75 metara, a odmah za njim večeras izuzetno raspoloženi Dragičević za 58:53. Osam minuta prije kraja Todorovac ponovo "cijepa" mrežicu za najveći Borčev rezultatski plus do tada (61:53), Nemanja Bilanović je uzvratio, a Todorovac ponovo odgovorio trojkom sa devet metara u posljednjem sekundu napada za 64:56 7 minuta prije kraja. Nažalost, Borčevi "dječaci" nisu izdržali: Prijedorčani su krenuli u silovit atak i prvenstveno zahvaljujući Nemanji Bilanoviću i Goranu Bogićeviću kreirali seriju 0:11, na tri i po minuta do kraja meča stekli tri poena prednosti (64:67), a kasnije, poenima Bilanovića, na samo 70 sekundi do kraja meča, uvećali vođstvo do +5 (66:71), koliko su imali i nakon posljednjeg oglaÅ”avanja sirene.

Odličan koÅ”geterski učinak u crveno-plavom dresu imao je Vladan Dragičević sa 18 poena (Å”ut iz igre 7/9), a dvocifren broj poena kraj svog imena joÅ” su upisali Dejan Barbarez (12) i Mirza Todorovac (11). U gostujućem sastavu istakli su se Nemanja Bilanović (20), NebojÅ”a Jovičić (18) i Goran Bogićević (13).

BORAC - PRIJEDOR 69:74

Dvorana: Borik.
Gledalaca: 1.000.
Sudije: Šobot, Vranković i Damjanović.

BORAC: Dragičević 18, Barbarez 12, Raca 7, Nikolić 6, Todorovac 11, Aničić 3, Suvara, Manojlović 5, Ćulum 2, Labus, Samardžić 2, Pejić 3. Trener: Bojan Božić.

PRIJEDOR: Romanić, Bogićević 13, Majkić, Damjanović 8, Stakić 2, Vuković 6, O. Bilanović 1, Lakić, Kecman, Tomić 6, Jovičić 18, N. Bilanović 20. Trener: Danilo Palalić.

KoŔarka KoŔarka Prva liga RS Borac Prijedor
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača