XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo savladao Gošk

24.07.2017 Administrator DC

Željezničar je u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Osmanković, Graovac, Projić – Blagojević, Ramović – Zakarić, Zeba, Zec – Nikolić. Za goste iz Gabele su od prve minute igrali: Kozić – Čolić, Đajić, Deak, Mišić – Dodig,  Zolj, Kobiljar, Ereiz, Bošnjak – Ramić.

U drugoj minuti Plavi već prijete preko Zebe koji sa 20 metara šutira pored gola gostiju. U narednoj akciji Zec dobro ubacuje, ali Kozić brani. U devetoj minuti Bošnjak je šutirao visoko preko gola sa distance. Željo je poveo u 16. minuti. Lopta je došla do Jovana Blagojevića koji snažno sa 30 metara šutira i matira gostujućeg golmana.

U 32. minuti dvije velike prilike za Plave. Prvo je Zeba uposlio Ramovića koji izlazi pred Kozića, ali mu ovaj brani udarac, a u nastavk se i Zec našao pred golom gostiju, ali i ovaj put je Kozić sjajno sačuvao svoju mrežu. Bošnjak i Deak su u 41. minuti zaradili žute kartone. U 44. minuti je bilo 2:0. Još jedan sjajan pogodak Plavih, a ovaj put sa 30 metara je snažno šutirao Goran Zakarić i pogodio malu mrežicu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Plavih od 2:0.

Od prve minute drugog dijela Zolja je zamijenio Vego. Plavi su nastavili sa napadima i u 52. minuti je bilo 3:0. Ramovića je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Zajko Zeba. U 57. minuti Mišić sa 25 metara šutira visoko preko gola. Dvije minute poslije Zakarić asistira Zecu koji pogađa stativu. Zakarić u 63. minuti sjajno proigrava Nikolića pred gol GOŠK-a, ali Kozić je odlično odbranio. U istoj minuti je Zeca zamijenio Stevanović. U 67. minuti Ereiza je zamijenio Krtalić. U 69. minuti je uz velike ovacije Ramovića zamijenio Šabanadžović.

Stevanović je u 75. minuti zaradio žuti karton. Bošnjaka je u 79. minuti zamijenio Anković. Projića je u 82. minuti zamijenio Radinović. Gosti su u 86. minuti smanjili rezultat na 3:1, a strijelac gola bio je Luka Anković. U 90. minuti još jednom se Nikolić našao u sjajnon prilici, ali večeras nije imao sreće za postizanje pogotka. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Mladosti. Susret u Doboju kod Kaknja počinje u 17:30 sati,piđe zeljeznicar.ba

Željezničar . Gošk Fotos/Zeljeznicar.ba

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Željezničar GOŠK
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača