XS
SM
MD
LG

63 : 75
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Radnik poražen od Kaknja

03.03.2018 Administrator DC

Košarkaši Kaknja su pobjedom u Bijeljini u 21. kolu košarkaškog prvenstva BiH rezultatom 75:63 ovjerili ligu šest.  Već nakon prvih 10 minuta susreta bilo je jasno da će Kakanjci doći do novog trijumfa. 

Prva četvrtina susreta pripala je Pandžinim momcima rezultatom 25:17, a na odmor Kakanjci su otišli sa 11 poena prednosti (33:44). U istom ritmu Kakanj je nastavio i u trećem periodu kojeg je dobio rezultatom 20:9, pa je u završnih 10 minuta ekipa Josipa Pandže ušla sa 22 poena prednosti (42:64).

Posljednjih 10 minuta susreta pripalo je domaćim košarkašima (21:11), ali to je bilo daleko od dovoljnog da pruže iole ozbiljniji otpor favorizovanoj ekipi Kaknja.  U ekipi Kaknja najefikasniji bio je Adam Mirković sa 17 poena, Milivoje Božović dodao je 16, dok je Ermin Dedić ubacio 15 poena. Nikola Gaćeša je u svom debiju za ekipu Kaknja ubacio osam poena uz pet skokova. 

U domaćoj ekipi najbolji je bio Dejan Kokruš sa 22 poena, dok je Filip Kaluđerović ubacio 16 poena.  Ovo je bio 11 trijumf Kakanjaca koji su ovom pobjedom ovjerili plasman u ligu 6, dok je bijeljinskoj ekipi ovo bio 13 poraz u sezoni i borit će se za opstanak u bh košarkaškoj eliti. Naredni susreti na rasporedu su već za tri, odnosno četiri dana. Kakanj će u derbiju kola ugostiti Spars, dok će Radnik na gostovanje u Široki Brijeg. 

E.Škulj/Sport1.ba 

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Radnik BN Basket Kakanj
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača