XS
SM
MD
LG

9 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Istorijski uspjeh: Široki Brijeg u Premijer ligi

24.05.2019 D. Vuksanović

Šampionke. Široki brijeg

Naredne sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine gledaćemo ekipu Širokog Brijega. Izabranice Ivana Kvesića su prethodnog vikenda na stadionu Pecara porazile ekipu Rosu Brandis iz Travnika sa ubjedljivih 9:0 i tako u pobjedničkom stilu proslavile titulu. Golove za domaći tim postigle su Branka Bagarić 2, Matea Marušić 2, Nikolina Čerkez 2, Ivana Mikulić, Slavica Glavota i Lea Čepo.

U cijeloj sezoni ostvarili su 12 pobjeda i samo 2 poraza, uz 82 postignuta gola i samo 9 primljenjih. Najbolji strijelac ekipe, a ujedno i prvenstva je Branka Bagarić, koja je postigla 29 pogodaka.

Ivan Kvesić, trener Širokog Brijega nije krio zadovoljstvo nakon ovog vrhunskog rezultata.

- Što se tiče sezone bila je zanimljiva, sa vrhunskim ulaskom u prvi dio sezone, bez poraza i bez konkurencije, sa jednim ciljem i zadatkom da tako ostanemo do kraja sezone i izborimo Premijer ligu BiH. Liga u kojoj po svim segmentima i zaslužujemo kvalitet. U drugom dijelu sezone takođe smo ušli kako treba i na neki način sa prve dvije pobjede smo bili sigurni da je sve gotovo i malo se opustili. Djevojke su izvršavale obaveze na fakultetima, imale su svadbe, neke su bile povrijeđene, tako da nam se dogodio pad i nažalost imali smo uz sve pobjede i dva poraza u ligi. Ali na kraju, spektakl na našem glavnom stadionu Pecara i proslava titule za ulazak u elitu najboljih, kaže trener Širokog Brijega.

Kvesić je pohvalio svoje igračice i osvrnuo se na Premijer žensku ligu BiH.

Ivan Kvesić

- Moram reći kako su za to zaslužne najviše igračice koje nisu ni jednog trenutka sumnjale u nas. Moram pohvaliti Branku Bagarić koja je povrijeđena cijelu polusezonu, ipak igrala, stisnula zube i bila na kraju najbolji strijelac lige sa 29 golova. Vjerujte mi da je bila zdrava mi sigurno ne bi izgubili ni jednu utakmica, a Branka bi dala još koji pogodak. Što se tiče Premijer lige, mi ćemo u tom rangu ići polako, kao i do sada. Cilj je prvo opstanak u ligi, pa sredina tabele i naravno da budemo stabilan Premijerligaš, a kasnije ćemo vidjeti. Nemamo ambicije ići na vrh i slično na početku. Mi smo jako mlada ekipa i mlad klub i ovo je ogroman uspjeh za naš grad i klub, zaključio je on.

Trener Ivan Kvesić zahvalio se i našem sajtu na praćenju tokom ove sezone.

ŽNK Široki Brijeg - ŽNK Rosa Brandis Travnik 9:0 (5:0). Stadion: Pecara. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Emsela Tanjo (Sarajevo). Pomoćnici: Elma Mirvić (Sarajevo) i Ajla Omerbašić (Sarajevo).

Široki Brijeg: J. Radoš, Šaravanja, Musa (od 52. Ljubić), Mikulić, Glavota, Grgić (od 52. Ćuk), Marušić, M. Radoš, Čerkez, Bagarić (od 67. Čepo), Vuletić. Trener: Ivan Kvesić.

Novi premijerligaš:Široki brijeg

Rosa Brandis: Trako, Begović, Mahalbašić, Bilić, Repak, L. Mušić (od 46. Ramić), Osmanović, Demirovski (od 46. Ganić), A. Mušić, Akeljić, Haseljić. Trener: Mirsad Hadžić. Igračica utakmice: Branka Bagarić (Široki Brijeg).

 

 

 

 

Ženski fudbal Ženski fudbal Ženska Prva liga Federacije BiH Široki Brijeg Rosa Brandis
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača