XS
SM
MD
LG

27 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Leotar za gol bolji od Lokomotive

03.12.2018 Administrator DC

RukometaÅ”i ā€žLeotaraā€œ savladali su večeras na svom terenu brčansku ā€žLokomotivuā€œ rezultatom 27:26, u susretu 10. kola Premijer lige BiH.

Protiv ekipe koju sa klupe predvodi bivÅ”i srpski rukometni as Žikica Milosavljević ā€“ Trebinjci su do sedme prvenstvene pobjede stigli mnogo teže nego Å”to se očekivalo.U rovovski teÅ”koj i do kraja neizvjesnoj utakmici dva ravnopravna rivala, u kojoj su oba tim imala svoje minute bolje igre i rezultatske prednosti, domaći tim je do pobjede stigao tek u posljednjim sekundama, u kojima su borbenoŔću uspjeli da sačuvaju svoju mrežu u protivničkom napadu i prethodno stečeno minimalno vođstvo.

To Å”to je trebinjska publika prvi put ove sezone uživala u uzbudljivoj zavrÅ”nici jednog susreta, za trenera domaćihĀ Milana SimonovićĀ ā€“ i jedina je lijepa stvar sa večeraÅ”nje utakmice.

Vrlo ambiciozna ekipa iz Brčkog, dodao je Simonović,Ā od prvog minuta znala je Å”ta hoće i kako želi da igra, dok je s druge strane domaći timĀ dosta lutao, posebno u odbrambenim zadacima i odsustvu timske igre u napadu.

ā€žI dalje imamo problem sa soliranjem, sebičnom igrom, koju nikako da iskorijenimo. Ja viÅ”e ne znam kako mojim igračima da objasnim ā€“ da je ovo kolektivna igra i da ni mi ni ova publika nismo ovdje da bi se neki pojedinac pokazao da je na terenu najbolji. Ukoliko ne prihvate taj način igre ā€“ sami će sebe diskvalifikovati. Igraće onaj ko bude želio da igra timskiā€œ, kazao je Simonović nakon meča.

Å ef stručnog Å”taba ā€žLokomotiveā€œ i nekad najbolje desno krilo EvropeĀ Å½ikica MilosavljevićĀ Äestitao je objema ekipama na dobroj igri, ocijenivÅ”i da je publika mogla da vidi odličnu rukometnu predstavu dvije nove ekipe u Premijer ligi, koje su i večeras pokazale da imaju kvalitet da se nose sa svim prvenstvenim rivalima.

Golmani su večeras posebno bili na visini zadatka ā€“Ā Božo SubotićĀ iz ā€žLokomotiveā€œ je upisao 15, a kapiten domaćihĀ Luka RadovićĀ 10 odbrana.

Među Trebinjcima najefikasniji su biliĀ Aleksandar Glendža i Vlado DraganićĀ sa po pet pogodaka, teĀ Lazar JankovićĀ sa četiri, dok je kod gostijuĀ Aleksandar DragutinovićĀ Å”est puta zatresao mrežu.

Ā RK "Leotar" . RK "Lokomotiva" Brčkog 27:26 (13:12).

RK "Leotar":Ā Savović, Draganić 5, Bojović, Miličević 3, Milojević 3, Tasovac, Spaić, Mićić, Ninković 1, Srdanović 1, Uljarević 1, Janković 4, Glendža 5, Ražnatović 1. Trener: Milan Simonović.

RK "Lokomotiva":Ā Vukoje 4, Hercegovac, Đurkić 5, Dragutinović 6, Krivokapić, Mijatović, Petrović, Đukić, Đorđević, Baraković 1, Subotić, Inić 5, Duvnjak 5, Rikanpović. Trener: Žikica Milosavljević.

Ā 

Prva Liga RS Prva Liga RS Premijer liga BiH Leotar Lokomotiva