XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borcu komŔijski derbi (video)

31.08.2020 sportdc.net

Fudbaleri Borca skočili su barem privremeno na prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, nakon Ŕto su u večeraŔnjem susretu Ŕestog kola sa visokih 3:1 deklasirali Krupu.

Borac je u vrlo teŔkim vremenskim uslovima odigrao onoliko koliko mu je trebalo, te je, za razliku od svog protivnika, Ŕanse koje je imao vrlo uspjeŔno realizovao.

Banjalučani su igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali nije se to osjetilo u samoj igri na terenu, jer su od početka imali inicijativu. Krupa je prijetila iz kontranapada, a iz jednog takvog u 10. minuti Andrejić zaobilazi golmana domaćina Palovića, no ne uspijeva ni Å”utirati ni poslati adekvatnu loptu saigračima te iz izgledne prilike gosti uspijevaju izboriti samo dalekometni pokuÅ”aj Dujakovića.

Ā 

Na drugoj strani, Borac stiže do vodstva preko Almedina Ziljkića u 17. minuti, iz praktično prvog ozbiljnog udarca na utakmici. ZIljkić ulazi sa lijeve strane i dobija loptu od Zakarića, te njegov pokuÅ”aj iznenađuje golmana gostiju Abdulahovića, koji ne uspijeva adekvatno reagovati.

Vremenski uslovi postajali su sve teži za timove, te je Krupa, koja je nakon primljenog gola, pokuÅ”avala malo ofanzivnije da igra, imala ogromne probleme u organizaciji igre. Stoga do kraja prvog dijela gosti bilježe tek dva pokuÅ”aja Golubovića, no nijedan do njih nije ugrozio golmana domaćina Bojana Pavlovića.

Drugi dio se igrao u joÅ” težim uslovima. ViÅ”e je meč djelovao kao vaterpolo okrÅ”aj nego fudbalska utakmica, a fudbalski doprinos aktera teÅ”ko da se mogao ocjenjivati. Važno je bilo ko će se bolje snaći, a u 58. minuti, sjajno se snaÅ”ao VranjeÅ” nakon ubačaja Zakarića sa desne strane te je zatresao mrežu gostiju za mnogo sigurnijih 2:0.

Dao je ovaj gol Borcu dodatnu snagu, te Banjalučani u 68. minuti stižu do joÅ” jednog gola. U kaznenom prostoru gostiju fauliran je danas sjajni Goran Zakarić, a loptu je na bijelu tačku namjestio Stojan VranjeÅ”, te je postigao svoj četvrti pogodak u sezoni, sustigavÅ”i time Mustafu Mujezinovića, dosadaÅ”njeg lidera na listi strijelaca.

Krupljani su danas zaslužili pogodak, a u 75. minuti su ga nakon lijepe akcije i postigli. Strijelac je bio rezervista MiloÅ” Aćimović, koji je pogodio nakon lijepe akcije.

Do kraja susreta, promjene rezultata nije bilo, pa je Borac barem privremeno preuzeo čelo tabele sa 12 bodova i gol razlikom 13:6. Banjalučani imaju isti broj bodova kao Željezničar i bod viÅ”e od Sarajeva, ali imaju i utakmicu viÅ”e.Ā 

S druge strane, Krupa je u donjem dijelu tabele sa četiri osvojena boda, jednako kao Radnik.Ā 

Ā 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Borac Krupa
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača