XS
SM
MD
LG

27 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Rukometna bordo rapsodija u Prvoj ligi FBiH: Bosna pregazila Velež u 15. uzastopnoj pobjedi

28.03.2021 A. DJ.

ORK Bosna Sarajevo

Rukometaši Bosne nemaju konkurenciju u Prvoj ligi FBiH-Jug, što su dokazali i večerašnjom velikom pobjedom nad Veležom od 27-19. Bila je to 15. pobjeda iz isto toliko mečeva koje je Bosna odigrala u ovom takmičenju, te je povratak u Premijer ligu BiH sada već jako izvjestan.

 

Već na poluvremenu Bosna je imala prednost od 10 pogodaka, bilo je 17-7. Nakon teške utakmice koju je Bosna odigrala u KUP-u protiv Slobode u srijedu, trener Zuhdija Korkarić mogao je na ovome meču ukazati priliku za igru velikom broju igrača iz rostra, što se i isplatilo budući da je za Bosnu pogađalo čak 12 igrača. Najbolji su bili Ismar Tahirović i Tarik Balta sa po 5 zgoditaka, dok je Amar Korkarić dodao 4. Sa druge strane gostujući trener Jasmin Korjenić, bio je u sasvim suprotnoj situaciji, jer je u zapisniku za njegovu ekipu večeras stojalo samo 8 imena. Među njima je bio i najbolji pojedinac susreta Zlatko Kreso sa 8 golova, dok je Rijad Idriz postigao 5.

ORK Bosna Sarajevo - RK Velež Mostar 27-19 (17-7)

Bosna: Tahirović 5, Korkarić 4, Gušić 2, Balta 5, Kurtović, Ahić 1, Denjo, Malagić 1, Mrda 1, Herić 1, Toromanović 2, Mutapčić, Mimić, Domazet 2, Vražalić 1, Osmanović 2.

Velež: Brkan 1, Demić 2, Mutilović, Ramadanović, Đuliman 3, Idriz 5, Kreso 8, Radić.

Rukomet Rukomet Prva liga FBiH - Jug Bosna Velež
Kiksi je ocenio igrača
Kiksi je ocenio igrača
Kiksi je ocenio igrača
Kiksi je ocenio igrača
EmreEEe je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača