XS
SM
MD
LG

1 : 1
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
mrzic
65'
Gol
Panic
28'
Postava
Omarska: Jokić, Marmat, Romanić Dragan, Romanić B, Anđić, Grahovac, Vračar, Romanić Darko, Panić, Rosić, Krecelj
Postava
Sastav slobode: Kačavenda, Zec, Lazendić, Domuzin, Vučković, Nikić, Janković, Mrzić, Đaković, Mirković, Maksimović
Protokol
Glavni sudija: Aleksandar, Railić (Derventa) Prvi pomoćni sudija: Dejan, Lazić (Modriča) Drugi pomoćni sudija: Slaviša, Gligorić (Doboj) Četvrti sudija: Delegat: Ljubiša, Ćelić (Doboj) Кontrolor suđenja: Duško, Bundalo (Laktaši)
Izveštaj utakmice

Remi Omarske i Slobode

09.05.2021 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Omarska - Sloboda 1:1.

   MRKONJIĆ GRAD - U Omarskoj tresla se gora, rodi se miš! U najkraćem to bi mogao da bude rezime derbi meča drugog kola Lige za prvaka Druge lige - grupa “Zapad”.

Naime, na terenu koplja su ukrstile dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Bio je to derbi meč, po silini “naboja”, ali ne i po kvalitetu igre na terenu.

Domaći fudbaleri su željeli po svaku cijenu da pobjede i faktički osiguraju prvo mjesto na tabeli i plasman u Prvu ligu Republike Srpske. S druge strane gosti su imali svoje kalkulacije. Da se pobjedom približe Omarskoj na dostižnu “kotu”.

Poslije devedeset minuta na momente dobre igre, ali i “lufta” po terenu i mnogo tenzija i bez potrebe oštre igre nije bilo pobjednika.

  Kada se sve sabere i oduzme možda je neriješen rezultat najrealniji. Mada su domaći fudbaleri imali više šansi za pogodak u prvom poluvremenu, a Sloboda u drugom. U svakom slučaju remi više odgovara domaćinima, ali i gosti iz Mrkonjić Grada realno moraju biti zadovoljni sa bodom. On im  u sadašnjem stanju na tabeli ništa posebno ne znači, jer su realno šanse da preteku Omarsku ravne nuli.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili utakmicu, dok su fudbaleri Slobode u mač ušli bojažljivo. Ko zna zbog čega ili  pod utiskom da se oko stadiona u Omarskoj okupio veliki broj domaćih navijača. Davali su veliku podršku svojoj ekipi.

Domaćim fudbalerima u prvom poluvremenu “pomagao” je i jak vjetar, koji je očito napravio konfuziju u igri Slobode i iznošenju lopte iz svog šesnaesterca.

 

Omarska - Sloboda Mrkonjić Grad 1:1

Posted by Sport DC on Sunday, May 9, 2021

 Na pogodak se nije dugo čekalo. U 28 minutu Panić se dobro snašao i majstorski savladao golmana Slobode Đuru Kačavendu, sigurno i  najboljeg igrača utakmice. Bilo je to neopisivo slavlje u domaćim redovima, a tugu na licima fudbalera Slobode.

U tom periodu igre domaći fudbaleri imali su još dvije, tri prilike za pogodak. A gosti na samom početku, kada Siniša Lazendić nije najbolje uposlio Dragana Domuzima u idealnoj poziciji.

U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Fudbaleri Slobode mnogo agilnije ulaze u utakmicu i polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. Brzim kontrama  ugrožavaju gol Omarske. Plod takve igre je izjednačenje. Igaro se 64 minut, a strijelac za goste je bio Srđan Mrzić.

 Poslije gola fudbaleri Slobode dvadesetak minuta igraju odlično, ali bez konačne završnice.

 

Sve u svemu bila je to teška utakmica, sa mnogo faulova i bespotrebnog naboja. Sve to što se dešavalo  nije u interesu fudbala. Igraće se on i u Omarskoj i Mrkonjić Gradu igrati bez obzira kakav bi bio rezultat ovoga meča.

Šef stručnog Slobode Igor Mirković, nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu. Po njegovom mišljenju ekipa je morala bolje da igra. Očito da su mladi mlađi igrači nisu najbolje snašli i da su bili impresionirani atmosferom oko stadiona.  

 -Iskreno odigrali smo loše prvo poluvrijeme. U meč smo ušli bojažljivo, što je domaćin sastav vješto iskoristio i polovinom poluvremena postigao gol. Mogli su imati  čak veću prednost s obzirom da su promašili još dvije idealne šanse. Drugo poluvrijeme ne terenu je bila druga priča. Poslije gola Stefana Mrzića u 64 minutu imali smo dvadesetak minuta dominaciju na terenu. Gdje smo trebali postići pogodak i meč okrenuti u svoju  korist. Poslednjih petnaestak minuta zaigrali smo na sve ili ništa, a  domaći fudbaleri imali su šanse da riješe utakmicu u svoju korist. Možda je na kraju rezultat i najrealniji, a  više odgovara Omarskoj - kaže Mirković.

Ostali fotosi:

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad - Liga za prvaka Omarska Sloboda
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača