XS
SM
MD
LG

0 : 4
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Lokosice slavile protiv Drine u veoma važnoj utakmici na startu drugog dijela sezone

13.03.2022 D. Vuksanović

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog opravdale su ulogu favorita na gostovanju u Zvorniku, poÅ”to su bez većih problema savladale ekipu Drinu rezultatom 0:4 i tako na najbolji mogući način otvorile drugu polusezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Ā 

Plave su tokom cijelih 90. minuta bile bolji rival na terenu i zasluženo nose sva tri boda iz hladnog Zvornika. Osim Å”to je teren bio veoma loÅ” za igru, sreća je ta po oba tima, Å”to se niko od igračica nije povrijedio, nego se odigrala fer, korektna i sportska utakmica dva rivala.

Lokomotiva je dobro otvorila meč u trećem minutu, kada je Smiljanić proÅ”la po desnoj strani i proigrala Damjanović u prostor, a kapitenka "lokosica" sjajnim udarcem pogađa mrežu Drine za prednost od 0:1. Tri minuta kasnije, goŔće su udvostručile prednost preko Ždero, koja je dočekala loptu u Å”esnaestercu i zakucala loptu u gol za 0:2.

Brčanke su imale joÅ” nekoliko dobro izgrađenih Å”ansi, ali izostala je realizacija na kraju, s obzirom i da teren nije dozvoljavao da se odigra neÅ”to kvalitetno u jednom momentu. KeÅ”etović, Vasić, Bitević su u prvom poluvremenu imale nekoliko Å”uteva van kaznenog prostora, koje su iÅ”le u okvir gola, ali sve u golmana domaćina, pa se otiÅ”lo na odmor bez promjene rezultat.

U nastavku nije dugo trebalo Lokomotivi da dođe do trećeg gola, a svoj osmi u sezoni postigla je Smiljanić, nakon Å”to prethodan udarac Bitević je zavrÅ”io na stativi, ali je napadačica plavih to sve dobro pratila i pogodila mrežu za 0:3. Konačan rezultat meča postavila je Gavrić u samom finiÅ”u meča kada je nakon jedne dobre akcije sedmica Lokomotive poentirala i zabilježila svoj treći gol u sezoni.

Drina naredni meč igra protiv SFK 2000 Sarajeva na Butmiru, dok Lokomotiva gostuje kod Radnika u Bijeljini.

ŽFK Drina Zvornik - ŽFK Lokomotiva Brčko 0:4 (0:2).
Stadion: Gradski u Zvorniku.
Gledalaca: 20.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza).
Pomoćnici: Nejra AliÅ”pago (Sarajevo), Merima Tanović (Mostar).
Žuti karton: Crnjak (Lokomotiva).

Drina: Nikolić (od 83. Gurdeljević), Đokić, Petrović (od 74. Savić), Radić, Marković, MiloÅ”ević, Jevrić, M. Jović, (od 25. Simić), Stankić, M. Jović, Cvijetinović (od 46. Ahmetović).

Trener: Biljana Petrović.

Lokomotiva: Okanović, Bitević (od 74. Gavrić), Lepanović, Trujić, Ždero, Smiljanić (od 81. Vidović), KeÅ”etović (od 60. Ilić), Vasić, Crnobrnja, Crnjak, Damjanović.

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Drina Lokomotiva