XS
SM
MD
LG

73 : 67
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sokolac u produžetku savladao Drinu

06.11.2022 M.Muharemović

Košarkaši Sokoca ostvarili su novu pobjedu u Prvoj ligi Republike Srpske kojom su zadržali maksimalan učinak na startu nove sezone, a u ovom kolu trijumf rezultatom 73:67 obezbijedili su protiv sastava Drine Princip iz Zvornika nakon produžetka.

Prvi period igre domaćini sigurno igrom rješavaju u svoju korist i stižu do prednosti od +6 sa kojom ulaze u drugu četvrtinu (18:12) u kojoj košarkaši Drine uspijevaju se vratiti u meč i smanjiti prednost na samo poen zaostatka u pojedinim momentima. Ipak sastav Tomislava Tamburića uspijeva zadržati vodstvo i na poluvrijeme odlazi sa prednosšću 36:34.

Tokom drugog poluvremena publika u dvorani na Sokocu gledala je neizvjestan meč tokom kojeg su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Na minut i po do kraja utakmice Sokočani su imali prednost od pet poena ali ne uspijevaju je zadržati pa je susret rješavan u produžetku. U njemu su se bolje snašli domaći igrači i predvođeni najefikasnijim igračem utakmice Dejanom Kokorušem stižu do četvrte pobjede u novoj sezoni Prve lige Republike Srpske.

„Očekivao sam ovakvu utakmicu protiv dobre ekipe Drine sa kojom uvijek igramo neizvjesne mečeve. Mi nismo odigrali baš onako kako trebamo i možemo. Prostora za napredak ima i u predstojećem periodu radićemo na tome. Sad nas očekuju dva gostovanju protiv Sutjeske i Radnika nakon kojih želimo zadržati trenutno prvo mjesto na tabeli“ rekao je trener Sokoca Tomislav Tamburić.

U redovima domaćih se pored pomenutog Dejana Kokoruša (19p) istakao kapiten Nemanja Pečenica sa 17 poena i 12 skokova, a kod Drine najbolji je bio Dušan Knežević koji je uz 18 poena ostvario i 10 skokova.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Sokolac Drina Princip
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača