XS
SM
MD
LG

Jedinstvo oslabljeno u Hadžićima

TUZLA, 20. marta (FENA) - Rukometašice tuzlanskog Jedinstva igraju večeras u Hadžićima prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH protiv ekipe Hadžići Dido Group, a trener Danijel Sabljić još ne zna ko će od igračica moći nastupiti.

Naime, prošle subote u Goraždu nekoliko igračica je povrijeđeno i pitanje je ko će od njih moći i koliko pružiti protiv jake ekipe iz Hadžića.

- Zbog grubosti, nekoliko naših igračica je u Goraždu onesposobljeno. Matea Šumelj je povrijedila vrat i kičmu, Admira Zvekić se vratila otečenog nosa, Dejana Kulić je povrijedila koljeno, a Zorana Miličević prst šake. Ne znam ko će moći igrati, pa smo prisiljeni na put povesti dosta mladih, neiskusnih igračica – kaže trener Sabljić za Fenu.

I da je Jedinstvo u punom sastavu i bez povrijeđenih, dodaje, ekipa Hadžići Dido Group favorit je na domaćem terenu. Nedavno su u prvenstvenoj utakmici, u dvorani Mejdan, nadigrale Tuzlanke i odnijele bodove.

Tuzlanke danas u 14.30 sati, ispred SC Mejdan, kreću put Hadžića u ne baš optimističnom raspoloženju.

- Teško da možemo očekivati povoljan rezultat, ali je sigurno da ćemo se potruditi da i s mladim snagama namučimo domaćina. Slijedi revanš u Tuzli (4. III.) pa ćemo vidjeti šta će na kraju biti – zaključio je Sabljić.

Utakmica Hadžići Dido Group – Jedinstvo igra se večeras od 19 sati, dok se u drugom polufinalu u Ljubuškom sastaju branitelj trofeja Izviđač Central osiguranje – Grude (19.30 sati).