XS
SM
MD
LG
15.06.2019 Administrator DC

MTK čeka Muru

Tim MTK Budimpešta

Danas su u okviru ovogodišnjeg 8. međunarodnog turnira Igraj fudbal, živi život u Sarajevu odigrana dva susreta u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko. 

 

MTK Budapest - Vardar 4:1

U prvom susretu sastali su se MTK i Vardar. Ekipa MTK se već nakon dva kola plasirala u finale turnira, pa je ovaj posljednji susret u grupi trener Zolt iskoristio priliku da izvrši čak 8 izmjena, i da svoje najbolje igrače sačuva za sutrašnje finale. Ni to nije spriječilo da njegova ekipa pruži odličnu igru i savlada ekipu Vardara. Igrao se 33. minut susreta kada je u kaznenom prostoru Vardara srušen Horvat, a sudija Šehović pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Donat Dora za vođstvo MTK 1:0.

Na samom početku drugog poluvremena, nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru Vardara, najbolje se snalazi Dora i glavom postiže svoj drugi pogodak za vođstvo MTK od 2:0. Najljepši trenutak na utakmici se desio u 54. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Vardar na 20 metara od gola MTK. Loptu je namjestio Georg Stojanovski i sjajno pogodio preko živog zida za smanjenje rezultata na 2:1.  Međutim, samo 3 minute kasnije Matjas Kovač pogađa i vraća prednost MTK od dva gola. Konačan rezultat 5 minuta prije kraja postavlja Zombor Bakoš za konačnih 4:1 i ubjedljivu pobjedu MTK.

Lokomotiva Plovdiv - Mura 2:3

Odličnu fudbalsku predstavu pružili su i igrači Lokomotivu Plovdiva i Mure. U 28. minuti u kaznenom prostoru Lokomotivu Plovdiva fauliran je Vito Štrakl, a danas odlični sudac Ćatibović je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa bijele tačke bio je Nikola Vuksanovič za vođstvo Mure 0:1. Samo minut poslije gola, uslijedio je novi napad Mure, kada nakon centaršuta sa desne strane, loptu u svoju mrežu nespretno šalje Stavri Jumerski i to je 0:2. Igrala se 35. minuta kada je Vid Sedej sam izašao ispred golmana Tomova i matirao ga za vođstvo Mure od 0:3.

U drugom poluvremenu sjajan pogodak u 67. minutu za Lokomotivu Plovdiv udarcem sa vrha kaznenog prostora postigao je Dimitar Kazakov. Najljepši trenutak susreta desio se u 72. minuti kada je Angel Tabakov prekrasno pogodio sa 20 metara u desni gornji ugao nemoćnog golmana Erjaveca za smanjenje vodstva Lokomotivu Plovdiv - Mura 2:3. Do kraja susreta, r ezultat se nije menjao.

 

Sutrašnji program na stadionu Otoka - FINALNI DAN:

10:30h Lokomotiva Zagreb - Crvena Zvezda (UTAKMICA ZA 3. MJESTO)

12:30h MTK Budapest - Mura (FINALE)