XS
SM
MD
LG
25.03.2020 Glas Srpske

Dejanović: Kući najsigurnije i najljepše

DOBOJ - Sjajni rukometni golman Peđa Dejanović posljednje tri godine igra u Izraelu za Hapoel Rišon, odakle se prije osam dana, zajedno sa porodicom, uspio vratiti u Doboj gdje je trenutno u kućnoj izolaciji.

Prvenstvo Izraela prekinuto je dva kola pred početak plej-ofa, a onda je virus korona i u ovoj zemlji prekinuo sve.

- U momentu kada sam napuštao Izrael, bilo je oko 150 zaraženih, a sedam dana kasnije, i pored rigoroznih mjera, taj broj je veći od 1.000. Mada ništa nije naslućivalo da će se desiti nešto tako. Redovno smo trenirali i igrali utakmice, a onda su nas nazvali iz kluba i rekli da svi stranci moraju da napuste zemlju. Bio je to petak, a posljednji let iz Izraela imali smo u nedjelju. Klub nam je kupio karte na relaciji Tel Aviv - Beograd - Zagreb - Sarajevo i tek tada sam shvatio svu ozbiljnost situacije - istakao je Dejanović za "Glas Srpske".

Ipak, put prema Doboju nije protekao bez problema.

- Sve je bilo u redu do Zagreba, gdje smo sletjeli oko 18 časova. Trebalo je  da imamo let za Sarajevo u 21, ali je on otkazan za sutra u 14. Rečeno nam je da se sami snalazimo ukoliko ne želimo da na aerodromu provedemo noć. Taksijem smo stigli do Gradiške i prešli u Srpsku. Čak nismo morali da ispunjavamo ni upitnik, jer Izrael nije bio kritična država u tom trenutku - rekao je Dejanović.

Ipak kao sportista i savjestan čovjek trenutno je sa porodicom u izolaciji i čeka da prođe propisani rok od 14 dana.

- Čim smo došli kući nazvao sam Dom zdravlja, rečeno nam je da ostanemo u kućnom karantinu. Drago mi je da smo na vrijeme stigli u Doboj, jer je kod kuće ipak sve mnogo lakše. Zato je moja poruka za sve građane Republike Srpske i BiH da ostanemo kod kuće i na taj način sačuvamo i sebe i druge - naglasio je Dejanović.  

Za tri godine u Hapoel Rišonu postigao je mnogo na sportskom planu, ali je sada veliko pitanje kako će se njegova karijera dalje odvijati.

- Već prve godine osvojili smo duplu krunu, a ja sam bio proglašen za MVP-ja prvenstva. Nakon toga sam produžio ugovor na još dvije sezone, a klub se sada odlučio na podmlađivanje kadra. Ugovor mi uskoro ističe, trebalo je da razgovaramo, ali je onda došla ova situacija i sve je stopirano - otkrio je Dejanović.

Što se tiče samog Izraela, iskusni golman ističe kako se ni u jednom momentu nije pokajao zato što je odlučio da karijeru nastavi u toj zemlji.

- Izrael je mala, ali lijepa zemlja, istorijski vrlo značajna. Mene kao Srbina, najviše je interesovao Jerusalim i put stradanja Hrista, kao i sve činjenice koje Izrael pruža što se tiče nastanka pravoslavlja. Zato ga s pravom zovu Sveta zemlja - dodao je Dejanović.

Ljubišić legenda

Golman Borac m:tela Bojan Ljubišić prava je legenda u Izraelu gdje je proveo četiri godine, priča Dejanović.

- Kada sam dobio poziv iz Izraela, kontaktirao sam Bojana koji mi je mnogo pomogao da donesem odluku. Tek kada sam stigao u Izrael postao sam svjestan koliko dubok trag je ostavio. O njemu pričaju kao o pravoj legendi i svi ga izuzetno cijene i vole - istakao je Dejanović.