XS
SM
MD
LG

Dvije skupu plaćenje Borčeve greške

Borac - Sarajevo 2:2

Nedeljna utakmica između Borca I Sarajeva odigrana u Banja Luci donela je tvrdu i čvrstu fudbalsku predstavu, u kojoj Borac nije uspeo da dođe da trijumfa, a imao je dva puta prednost. Prvo 1:0, pa 2:1, ali se Sarajevo vraćalo golovima Fanima. Banjalučanima je posebno teško pao drugi gol Sarajeva, dali su ga gosti sa igračem manje.

-Silno smo svi želeli da porazimo Sarajevo. Od 2011. godine ih nismo savladali i svi smo želeli da tu tradiciju prekinemo. Imali smo ih. Vodili smo u dva navrata, imali I igrača više nakon isključenja Hebibovića. Nismo na žalost bili koncentrisani u važnim momentima. U ovoj teškoj utakmici smo stvorili tri – četiri odlične prilike, a njih smo morali I trebali realizovati. Protiv Sarajeva se ne možete nadati da imate mnogo šansi. One što stvorite morate I da realizujete, kaže Jagodić i nastavlja:

- Kod vođstva od 2:1 smo se povukli, a niko to od igrača nije tražio. Jednostavno se desilo. Trebali smo da loptu držimo na njihovoj polovini, ali…Kao da smo izgubili samopouzdanje i vratili smo se na svoj deo terena. Jeste Sarajevo imalo veći posed lopte, ali smo mi bili  konkretniji. To prilika što smo imali morali smo i  trebali realizovati. Nismo na žalost. Iza nas je težak period. Imali smo u sedam dana tri zahtevne utakmice. Široki, Krupa, Sarajevo. Uz sve to igrali smo I na različitim podlogama, to ostavlja traga na fudbalerima. Žao mi je što nismo porazili tim sa Koševa. Bili smo jako blizu. Oni imaju seriju mečeva bez poraza i to nije slučajno. Čestitam im na osvojenom bodu, a mene i dalje ‘’boli’’ remi sa Širokim. Nisu nam ništa napravili, a dali su gol i odneli bod. Sedam dana kasnije uzmu ceo plen na Grbavici. To govori koliko su dobra ekipa, kaže Jagodić.

Zanimljivo je istaći da su oba gola Sarajeva pala nakon prolaza igrača Sarajeva po desnoj strani i ubačene lopte. Na isti način je i Široki stigao do gola.

-Pa to vam je na žalost serija grešaka u nizu. Ti prolazi uz aut liniju su morali biti onemogućeni. Posle centaršuteva sa te strane dobijali smo golove. To je fudbal. Mi imamo mlade igrače, greške su sastavni deo njihovog igračkog sazrevanja i nećemo odustati od forsiranja naše mladosti bez obzira na posledice. Ako hoćemo da im omogućimo pravilan razvoj, onda moramo i da istrpimo neke stvari, jasan je Jagodić.

Posebno je on podvukao značaj povratka kapitena Stojana Vranješ u tim, nakon preležane korone. Pokazao je Vranješ koliko znači ovom timu:

Njegov povratak nam je bio izuzetno bitan Stojan je predvodnik ovog tima i pokazao je znanje i snagu, ali nije na žalost mogao da izdrži svih 90 minuta. Morao sam da ga menjam, a i izmene Brtan – Kruz je bila ’’iznuđena’’. Brtan je jako važan nama u veznom redu, ali je imao žuti karton i želeo sam da pojačam sredinu sa Kruzom, da bi onemogućili Tina Sušića. On je i u prethodnom meču Sarajeva protiv Radnika bio njihov ključni igrač. To je postao i u okršaju sa nama. Ostaje nam da ovu utakmicu ostavimo iza sebe i da se okrenemo  poslednjem jesenjem duelu. Idemo u Tuzlu. Čeka nas Tuzla Siti. Pobedom bi ostali na poziciji broj tri. Nadam se da ćemo uspeti. Ovih sedam dana moramo da iskoristimo da se prvo dobro odmorimo, a onda spremni krenemo na Tušanj,  rekao nam je Vlado Jagodić.


Mladost 0 : 1 Zrinjski
Željezničar 2 : 3 Široki Brijeg
Sloboda 2 : 0 Krupa
Borac 2 : 2 Sarajevo
Radnik 2 : 1 Tuzla City
Velež 2 : 0 Olimpik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 18 12 6 0 42
2 Željezničar 18 11 3 4 36
3 Borac 18 10 2 6 32
4 Zrinjski 18 10 2 6 32
5 Široki Brijeg 18 9 4 5 31
6 Velež 18 8 6 4 30
7 Tuzla City 18 7 3 8 24
8 Sloboda 18 6 4 8 22
9 Mladost 18 6 1 11 19
10 Radnik 18 3 6 9 15
11 Krupa 18 2 4 12 10
12 Olimpik 18 3 1 14 10