XS
SM
MD
LG

Borim se sa starim vukovima

Marko Maksimović

Veliki kamen opterećenja pao je sa leđa, kako igrača tako i šefa stručnog štaba Marka Maksimovića posle startne prvenstvene pobede protiv Olimpika (2:0). Fudbaleri Borca posle 537 minuta posta u 2021. godini postigli su prve golove i to kada je bilo najpotrebnije, u meču za bodove protiv sarajevskih “Vukova” koji su odolevali na Gradskom stadionu u Banjaluci sve do 87. minutu kada ih je matirao Dejan Meleg. Kasnije je kapiten Stojan Vranješ iz penala samo potvrdio pobedu na prolećnoj prvenstvenoj premijeri.

Imali su Banjalučani velike probleme uoči ovog susreta, nisu mogli da računaju na povređene napadača Jovu Lukića i štopera Marka Jovanovića, dok je desni bek Siniša Dujaković imao tri žuta kartona. Trener Maksimović je morao da improvizuje ekipu, a na poluvremenu ulazak Almedina Ziljkića se pokazao kao potez preokreta, odnosno levi bočni ofanzivac je bio prevaga u drugih 45 minuta i napravio je dosta pometnje u defanzivnim redovima Olimpika.

Nakon teškom mukom ostvarene pobede Marko maksimović, strateg Banjalučana je istakao:

-Za nas je najvažnije da smo uspeli da pobedimo. Znali smo da će meč biti težak, Olimpik je dosta toga uradio u prelaznom roku, doveli su dosta dobrih igrača. Pogledali smo njihov meč u Mostaru i ne može se u današnjem modernom fudbalu sakriti ko će igrati, a ko ne. To je prosto nemoguće. Za nas nije bilo iznenađenja kad je u pitanju Olimpikova postavka, ali i način igre. Jako bitno je da smo pobedili, ali rekao sam momcima i svima u klubu da neke stvari moramo da menjamo. Moramo da promenimo određene navike kako bismo u aprilu i tamo početkom maja izgledali kako treba. Najvažnije je da se pobedi, mi smo u tome uspeli.

On je ponovo govorio o težini nošenja Borčevog dresa…

-Enorman pritisak je napravljen zbog nepostignutog gola na pripremama. Nijednom, pa ni sada, ne spominjem ko je nedostajao. Isto tako, postoje i drugi koji su danas “izginuli” i odradili posao. Tačno je, nismo dali gol Šahtjoru, ekipi Krila Sovjetov, malo smo promenili i “stil” igre. Mlad sam i neiskusan trener, borim se sa “starim vukovima”, pokušavam – koliko ću uspeti, videćemo… Ovom prilikom želim da čestitam svima u klubu jer je bilo bitno da Borac pobedi na startu proleća – dodao je Maksimović.

Za kraj trener crveno-plavih je rekao i kako je bilo bitno što ekipa nije primila gol.

-Borac kad god nije poveo u prvih 15-20 minuta, imao je problem protiv svakoga. Vratite se malo unazad… Meni je mnogo bitno da mi na ovom duelu nismo primili gol. Iskren i pošten da budem, bio sam zadovoljan da odigramo nerešeno, iskreno da vam kažem. Kad sam video kako se stvari odvijaju, utakmica je mogla da ode i na drugu stranu, moglo se desiti… Prosto, kad ljudi odolevaju… Nismo stvorili bog zna koliko šansi. Pokušali smo sa Vranješom, to je profesionalac koji će odigrati sve što se od njega traži, i štopera i beka… Imao je i šansu u prvom poluvremenu. Olimpik je, ipak, odbijao sve naše napade. Dobro smo odradili neke stvari što se tiče poseda i prenosa što smo tražili, gde je Ćosić tražio dijagonale par puta što smo tražili. Isto tako, “uvukla” su se i dva-tri pogrešna pasa u poslednjoj liniji i onda znate kako… Protivnik “namiriše krv”, ovog puta na našu sreću to nije uspeo da kazni. Treba da se okrenemo daljim treninzima i da radimo. Pred nama je još mnogo izazova – naglasio je na kraju Marko Maksimović.

U narednom kolu, već u petak, fudbaleri Borca gostuju u Mostaru kod Veleža, jednog od direktnih rivala u borbi za plasman na međunarodnu scenu. Ni na ovom susretu neće biti Jove Lukića i Marka Jovanovića, kao ni Dine Ćorića koji je sakupio tri žuta kartona, odnosno mladog Đorđa Milojevića koji je slomio kost na šaci i moraće na operaciju.

 


 


Mladost 0 : 1 Široki Brijeg
Zrinjski 1 : 0 Krupa
Željezničar 0 : 0 Sarajevo
Sloboda 0 : 2 Tuzla City
Borac 2 : 0 Olimpik
Radnik 0 : 0 Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 20 13 7 0 46
2 Željezničar 20 11 4 5 37
3 Široki Brijeg 20 11 4 5 37
4 Borac 20 11 2 7 35
5 Zrinjski 20 11 2 7 35
6 Velež 20 9 7 4 34
7 Tuzla City 20 9 3 8 30
8 Sloboda 20 6 4 10 22
9 Mladost 20 6 1 13 19
10 Radnik 20 3 7 10 16
11 Krupa 20 3 4 13 13
12 Olimpik 20 4 1 15 13