XS
SM
MD
LG

Famos sa najviše medalja na prvenstvu Republike Srpske

Lana Lubura postala seniorska prvakinja Republike Srpske

Džudo klub Famos iz Istočnog Sarajeva i ove godine je osvojio najviše medalja na prvenstvu Republike Srpske za seniore koje je održano u Banjaluci.

Famos je u seniorskom dijelu takmičenja osvojio jedanaest medalja, i to jedno zlato Lane Lubure u kategoriji do 78 kilograma, tri srebra i sedam bronzi. Do srebra su stigli Saša Bjelica u kategoriji do 81 kilograma koji je zaradio posjekotinu na glavi i to mu je bila velika prepreka za finalnu borbu koju je izgubio na neaktivnost, zatim Igor Bjelica u kategoriji preko 90 kilograma, te Boris Ristović u kategoriji do 73 kilograma. Obojica su još uvijek kadeti. 

Bronzane medalje su osvojili Tamara Lubura (-63kg), Maja Bjelica (-70kg), Sanja Škrba (-78 kg), Ljubica Damjanović (+78 kg), Aleksandar Vuković (-60kg), Ognjen Kulina (-81kg) i Đorđe Mijović (-100kg).

- Moram napomenuti da nakon odlaska Vuka Eleza i Igora Vračara, dvojice reprezentativaca, u Srbiju sav teret je pao na zasigurno najmlađu ekipu prvenstva, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, ali i pored toga su se obje plasirale među tri najbolje i potvrdile svoj kvalitet, rekao je Željko Šiljegović, trener Džudo kluba "Famos" nakon prvenstva.

Istovremeno, sa održavanjem seniorskog prvenstva Republike Srpske održalo se i prvenstvo Republike Srpske za poletarce.

Prvaci Republike Srpske postali su Nikola Andrić (-30kg) i Milijan Veletić (-34kg). Srebro su osvojili Filip Žuža (-34kg), Andrej Ždrale (-38kg) i Marija Simanić (-36kg). Bronza je pripala Filipu Šehovcu (-38kg), Lazaru Vujičiću (-42kg) i Marku Janjiću (-55kg).  U ukupnom plasmanu ekipa je zauzela drugo mjesto, a Nikola Andrić je prolašen za najboljeg poletarca prvenstva.

Osvajači medalja nastupiće naredne sedmice na prvenstvu BiH za seniore i poletarce u Lukavcu.